Навіть у камерах довічно ув‘язнених немає відеоспостереження, – Олександра Кужель

Народний депутат фракції «Батьківщина» Олександра Кужель, яка разом зі своїми колегами Людмилою Денісовою та Тетяною Слюз сьогодні зустрінеться з лідером опозиції Юлією Тимошенко, наголосила, що жінки-депутати добиватимуться виконання кожної вимоги Юлії Тимошенко та боротимуться за відновлення її прав.

 Про це вона повідомила журналістам на брифінгу у Харкові.

 «Ми дуже радіємо, що можемо зустрітися з нашим лідером», – зазначила Олександра Кужель.

 За її словами, депутати-жінки також планують прискіпливо оглянути усі приміщення – медичну палату, кабінет для медичних процедур, де проходить лікування Юлія Тимошенко, та поспілкуються з медичним персоналом.

 Олександра Кужель повідомила, що вранці вона з колегами відвідали Качанівську колонію і дійшли до висновку, що камерами відеоспостереження нашпиговані лише місця знаходження Юлії Тимошенко, яку режим незаконно позбавив волі.

 «В жодній камері, навіть там, де довічно ув‘язнені, немає жодної камери відеоспостереження. Ні в душовій, ні в камері, ні в приміщеннях, де вони сплять, де вони перевдягаються. Єдине – слідкують за коридором. Тобто все, що стосується виконання ст. 103 (Кримінально-виконавчого кодексу) про відеоспостереження, на яку посилається начальник колонії, не виконується у самій колоній, а використовується лише в місці, де знаходиться Юлія Тимошенко», – зазначила народний депутат.

 «Це не її забобони, це не щось таке, що не регламентовано законом. Ми, всією командою, вимагаємо виконання умов нашого лідера, які до пункту точно відповідають діючому законодавству», – підкреслила Олександра Кужель.

 У свою чергу народний депутат Людмила Денісова додала, щоб жінки-депутати наполягатимуть, аби тюремники відновили права лідера опозиції.

 «Вони говорять про те, що вона така ж громадянка, як і всі інші, то ми добиваємося того, щоб вона була така сама», – підкреслила Денісова.

 Крім того, депутат Тетяна Слюз зазначила, що опозиція обов‘язково уважно перевірить інформацію щодо придбання та встановлення трьох камер відеоспостереження у медичній палаті лікарні «Укрзалізниці», на придбання яких витрачено 5 млн. гривень бюджетних коштів.

Прес-служба ВО “Батьківщина”