У Росії блогера засудили за фото з гаслом про свободу

Публікуєш фото в соцмережах? Ризикуєш опинитися за ґратами…

22-річного жителя Москви (Росія) Олега Єфімова засуджено на 1,5 року умовно за публікацію на особистій сторінці в соцмережі “Вконтакте” фото з гаслом “Свободу не дають – свободу беруть”. Суд визнав світлину такою, що має екстремістську спрямованість.

Єфімова засудили за ст. 282 КК РФ (поширення ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності), – повідомляє офіційний сайт прокуратури Москви.

“Згідно з висновком психолого-лінгвістичної експертизи, основним змістом матеріалів, що з’явилися в мережі, є заклики до екстремістської діяльності, пропаганда винятковості або переваги громадян за ознакою національної приналежності, а також вони виправдовують практику злочинів, спрямованих на часткове знищення будь-якої національної групи”, – йдеться в повідомленні прокуратури.

Незважаючи на те, що 22-річний хлопець, за повідомленням прокуратури, “визнав свою провину і розкаявся у скоєному”, суд визнав можливим призначити Єфімову покарання у вигляді 1 року 6 місяців позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на 2 роки.