Журналіст Юрій Луканов запропонував Віктору Медведчуку встановити пам’ятник режисеру «Козаків»

4 січня 2012 року. Журналіст Юрій Луканов запропонував голові організації «Український вибір» Віктору Медведчуку вшанувати пам’ять «геніального радянського режисера» Володимира Дахна, який зняв серію мультиплікаційних фільмів про козаків. Сталося це у блозі на «Кореспонденті» після того, як Медведчук розкритикував пост журналіста, присвячений фільму «Іронія долі, або з легким паром».

«Оскільки ви звернули свою увагу на мою скромну персону, – пише Луканов, – то я би в свою чергу хотів звернути вашу увагу на інше і запропонувати вам ідею – а раптом з цього щось вийде».

«Свого часу Соціал-демократична партія (об’єднана), яку ви очолювали, у політичній рекламі використовувала фрагменти цього мультфільму, – пише далі Луканов, – З цього можна зробити припущення, що вам ця картина подобається, як подобається вона вже не одному поколінню українців та й, мабуть, громадянам країн решти пострадянської території. Вся прикрість полягає в тому, що автор цього шедеврального мультика, Лауреат Державної премії України імені Шевченка світлої пам`яті Володимир Дахно у часи, коли СДПУ(о) піарилася на його творінні, ходив обідати у безкоштовну їдальню для бідних». Вікіпедія зазначає, що знаменитий режисер жив на пенсію у 300 гривень.

Луканов наголошує, що згадує про цей прикрий факт не щоб «дорікнути вам, мовляв, ви багаті, а геніальний режисер був бідним. Але, погодьтеся, що борг пере ним у вас все таки є. Втім, як у всієї нинішньої України».

Автор блогу заявив, що не вірить у те, що Медведчук пристане на його пропозицію, але «ду-у-у-у-же хоче помилитися». У випадку згоди Медведчука він пообіцяв безкоштовний піар цього проекту.

Юрій Луканов http://lukanov.maidan.org.ua/ є головою Незалежної медіа-профспілки, автором чотирьох книжок і сценаріїв до десятка документальних фільмів, він пише численні колонки для преси і веде радіопередачі. Позиціонує себе як серйозного журналіста, який часто валяє дурня .

1 Commentaire

  1. зараз медведчук агітує українців мовою москалів, привчаючи до “українського” вибору на користь кремля

Les commentaires sont fermés.