У розумово відсталих дітей забирають навчальний заклад

На 17 сесії Кам’янець – Подільської районної ради 21 лютого 2013 року додатково до порядку денного, за рішенням депутатів було внесено питання про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад Кам’янець-Подільського району цілісного майнового комплексу Заліської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату.

Насправді таке майже невинне бюрократичне формулювання означає наступне, Заклад  для розумово відсталих дітей ліквідовують в авральному порядку.  Офіційної інформації про причини такого авралу немає. Більше того впродовж одного дня 22 лютого в ОРІЄНТОВНИЙ ПОРЯДОК ДЕННИЙ п’ятнадцятої сесії Хмельницької обласної ради шостого скликання котра має відбутися 28 березня були внесені зміни. В першому варіанті п.41 звучав «Про ліквідацію  Заліської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату та передачу її майнового комплексу». Зараз це  пункт № 42. «Про припинення діяльності Заліської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату шляхом ліквідації.».

І все… І нікого не цікавить доля більше, як півсотні дітей розумово відсталих дітей, котрим  потрібно буде адаптовуватися в нових обставинах та у нових колективах. Ще півсотні працівників закладу стануть безробітними. Справжнє покращання життя в реальному українському селі і в реальному часі.

ГО Інформаційний центр «Майдан Моніторинг» відслідковуватиме ситуацію та інформуватиме про її перебіг.

П. С. Джерела наближені до Хмельницької обласної ради, стверджують, що справжньою причиною ліквідації закладу, є бажання одного з  депутата завалодіти земельною ділянкою площею більше 14 га, та відремонтованими приміщеннями площею більше 2 500 квадратних метрів.