Міліція звинувачує Яценюка у “незаконному втручанні”. Офіціоз

Версія Яценюка – ТУТ

***

30 березня на спецлінію 102 УМВС України в Чернівецькій області від народного депутата України Яценюка А.П. надійшло повідомлення про те, що під час зустрічі з виборцями в м. Чернівці за ним здійснювалось зовнішнє спостереження.

Заява народного депутата України Яценюка А.П. зареєстрована в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події Шевченківського РВ УМВС України в Чернівецькій області. За результатами її розгляду буде прийнято рішення згідно чинного законодавства.

На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група Шевченківського РВ якою було встановлено, що дійсно в м. Чернівці проводилися заходи працівниками УМВС в Чернівецькій області на службовому транспортному засобі.

Ці заходи не були пов’язані з діяльністю народних депутатів.

Крім цього встановлено, що працівників міліції в службовому автотранспорті заблокували невідомі особи на двох легкових автомобілях марок «Шкода» та «Тойота». Після чого, ці особи викликали народних депутатів України А. Яценюка та Г. Москаля. Депутатами було оглянуто службовий автомобіль, в тому числі і багажне відділення, в якому знаходились предмети та речі. Також народними депутатами був проведений особистий обшук працівників міліції.

За даними обставинами зібрані матеріали, які зареєстровані в журналі єдиного обліку Шевченківського РВ і за фактом незаконного втручання в діяльність правоохоронних органів розпочато кримінальне провадження, яке введене в єдиний реєстр досудових розслідувань за ст.343 ч.1 КК України (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу).

Слідство у кримінальному провадженні триває.

 

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області