Офіційно: Столичного міліціонера, котрий забив на смерть людину, засуджено до 9 років тюрми

Повідомлення для ЗМІ

14 березня 2013 року

   Столичного міліціонера, котрий забив

на смерть людину, засуджено до 9 років тюрми

 Солом’янський районний суд м. Києва засудив до 9 років позбавлення волі київського міліціонера, котрий в червні 2011 року спільно із своїми знайомими побили прохожого чоловіка, який від отриманих травм помер у лікарні.

Обставини справи:

Троє злочинців, двоє з яких на той час були працівниками одного із райуправлінь столичної міліції, у сквері розпивали спиртні напої. До свого застілля вони запросили незнайомого перехожого, проте через деякий час між ними виник конфлікт.

Після словесної перепалки усі троє накинулися на потерпілого та почали його бити. Один із міліціонерів наніс численні небезпечні для життя удари по голові та тілу лежачого на землі чоловіка.

Побачивши бійку, випадкові перехожі викликали міліцію. Зловмисники, помітивши правоохоронців, почали тікати, але міліціонерам вдалося їх затримати.

Одночасно на місце події викликали швидку, яка госпіталізувала потерпілого до лікарні з діагнозом закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку, перелом шести ребер, розрив стравоходу та діафрагми. Утім, майже через три тижні від отриманих тілесних ушкоджень чоловік помер.

Слідством встановлено, що саме один із міліціонерів наніс тілесні ушкодження, що спричинили смерть потерпілого.

 Додатково:

Суд визнав винними усіх трьох зловмисників та засудив колишнього міліціонера до 9 років позбавлення волі, інших двох – до умовної міри покарання з урахуванням ступеня вини кожного.

Довідково:

За вироком суду міліціонера визнано винним у чиненні злочинів, передбачених ч 2. ст. 121 КК України «Умисне тяжке тілесне ушкодження» та ч. 2 ст. 296 КК України «Хуліганство». Інших двох засуджено за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України «Хуліганство».

 

Прес-служба прокуратури

Солом’янського району міста Києва