Завершився прийом робіт на конкурс блогерів про життя кримських татар

Світлана Єрещенко

sveta.ereschenko@gmail.com

Завершився прийом робіт на конкурс блогерів про життя кримських татар

28 лютого завершився прийом робіт на перший конкурс блогерів від Кримського Незалежного центру політичних дослідників і журналістів. Конкурс проводиться на тему «Життя кримських татар на своїй Батьківщині» в рамках програми для блогерів, що реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Як повідомляє координатор блогерської програми, редактор інформаційно-аналітичного порталу «Кримськотатарське питання online» Світлана Єрещенко, в конкурсі беруть участь 16 блогерів, які надіслали 25 робіт (кожен блогер міг надсилати до 3 робіт). Ознайомитись з конкурсними публікаціями та світлинами можна на інформаційно-аналітичному порталі «Кримськотатарське питання online» (http://krymtatar.in.ua), де вже створена спеціальна блогерська рубрика, а також на сторінках конкурсу в соціальних мережах (Фейсбук: https://www.facebook.com/krym.konkurs.blog?fref=ts, ВКонтакте: http://vk.com/konkurs_blog).

Конкурс проводиться у двох номінаціях: на найкращу публікацію і найкращу фотографію в блозі. У першій номінації найбільшого висвітлення здобули теми депортації кримськотатарського народу та його повернення до Криму. У публікаціях також розповідається про проблеми, що зараз виникають у житті кримськотатарської спільноти. Кілька робіт присвячені діяльності громадської організації «К’ардашлик’». Блогери розповідають про кримськотатарську мову, проблеми місцевих громад, підіймають тему топоніміки, та інше. Публікації переважно російською мовою, 5 робіт надіслані кримськотатарською – кирилицею або латиницею.

У другій номінації представлені світлини з мітингів – присвячених Дню пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу 18 травня та пам’яті Номана Челебіджихана 23 лютого, а також сімейні фото з коротенькими історіями про літніх людей, які повернулися на Батьківщину, та яких шанують їхні діти й онуки.

Протягом 10 днів компетентне журі ретельно ознайомлюватиметься з надісланими роботами та визначатиме найкращі. На переможців чекають цифрові фотоапарати, модеми для доступу до Інтернету, а також квитки на концерти в першому кримськотатарському арт-центрі «Крим».

Нагадаємо, до складу журі конкурсу входять:

1. Шеф-редактор бюлетеня «Кримськотатарське питання», журналіст Радіо Свобода Володимир Притула.

2. Керівник інформаційної служби телеканалу АТР, блогер Осман Пашаєв.

3. Старший редактор творчого об’єднання кримськотатарських програм ДТРК «Крим» Шевкет Ганієв.

4. Головний редактор газети «Авдет» Шевкет Кайбуллаєв.

5. Почесний президент Ліги кримськотатарських юристів «Ініціум» Еміне Авамілєва.

6. Кореспондент «Центру журналістських розслідувань», редактор сайту «Публічні гроші» Сергій Мокрушин.

7. Голова правління Сімферопольської міської організації «Інститут соціальних досліджень» Юсуф Куркчі.

8. Фотограф Шевкет Сулейманов.

9. Головний редактор радіо «Мейдан» Наджіє Фемі.