2-й Форум розмаїття у Маріуполі

20 квітня у Маріуполі  відбудеться другий Форум розмаїття,  що збере представників уразливих  через маргіналізацію соціальних  груп (ЛГБТ, ВІЛ+, пацієнти замісної  терапії, колишні в’язні тощо), громадських активістів та журналістів.

Основним питанням, яке  планується обговорити, є таке: які  зміни відбулися з часу проведення 1-го Форуму, що проходив у Донецьку напередодні виборів? Чи змінилося ставлення політиків та публічних діячів до невидимих через маргіналізованість груп?

У рамках заходу будуть презентовані головні результати річного моніторингу всіх публікацій інтернет-ЗМІ України з ЛГБТ-проблематики, присутні обговорять ставлення політиків та публічних діячів до уразливих соціальних груп на прикладі ситуації в провінційному місті Донецької області.

У програмі заходу також  – екскурсія Маріуполем, під час якої місцеві учасники покажуть рідне місто гостям форуму, візит до громадської організації, що працює з маргіналізованими групами, неформальне спілкування за кавою, а також виставка робіт молодої маріупольської фотохудожниці.

Офіційне відкриття відбудеться  об 11:00 20 квітня 2013 року у міській бібліотеці імені Короленка (пр. Леніна, 93-б).

Нагадаємо, що перший Форум  розмаїття ЛГБТ-спільноти проходив у Донецьку 12 жовтня 2012 року. На ньому обговорювали проблеми людей з відмінною від більшості сексуальною орієнтацією, їхні очікування від суспільства та політиків (захід відбувався напередодні парламентських виборів).

“Особливі” виборці  — представники національних, релігійних та сексуальних меншин, люди з інвалідністю, сироти провели перше коло Форумів розмаїття напередодні парламентських виборів у вересні-жовтні 2012 року. У березні-квітні проходить друге коло форумів, на якому обговорюють зміни у суспільстві, ставлення влади та політиків до оприлюднених проблем, а також можливості спільних дій заради реалізації своїх інтересів та зміни. Так, зокрема, вже відбулися форуми релігійних меншин у Білогірську (Крим) та форум у ромському поселенні Концово (Закарпаття), на черзі форуми соціальних сиріт у Бердичеві, форум людей з інвалідністю у Черкасах та молодіжний форум розмаїття у Луганську. Заходи на місцевому рівні організовують та проводять 6 громадських організацій, які представляють інтереси відповідних меншин або вразливих груп. На всеукраїнському рівні кампанію «Особливі виборці» здійснює Молодіжний інноваційний центр «Медіа-М» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Контакти організаторів:

Донецьк (ГО ДонбасСоцеПроект): Максим Касянчук –  kasianczuk@rambler.ru

Київ («Особливі виборці», МІЦ «Медіа-М»): Станіслав Шумлянський  –  specialvoters@media-m.org.ua