Опозиція вимагає скасувати закон про референдум

Про це заявили керівники трьох опозиційних фракцій на брифінгу в середу.

Заступник лідера фракції УДАР Віталій Ковальчук нагадав, що “вже другий тиждень поспіль ходять чутки про те, що влада за допомогою референдуму хоче змінити конституційний лад”.

“Ми розуміємо це і будемо висувати нову вимогу щодо скасування існуючого закону про референдум і про прийняття нового”, – сказав Ковальчук.

У свою чергу лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк сказав, що в опозиції розглядаються варіанти скасування цього закону через європейський суд з прав людини.

“Цей закон був прийнятий картками, а не народними депутатами. Цей картковий закон за допомогою якого Янукович хоче в обхід парламенту приймати ті рішення, які він хоче”, – зазначив він.

“Одразу хочу попередити, що йому це не вдасться, і наші юристи розглядають варіант скасування цього закону через Європейський суд, як це було по судді Волкову”, – додав Яценюк.

Як відомо, Партія регіонів почала заявляти про можливе проведення референдуму для розпуску нинішньої Верховної Ради і далі проведення виборів за мажоритарною системою.

Українська правда