Опозиція визначить єдиного кандидата на виборах мера Києва

«Опозиція до кінця поточного тижня проведе політичні консультації в рамках трьох опозиційних сил для висунення єдиного кандидата в мери міста Києва», – повідомив парламентським журналістам у вівторок, 16 квітня, голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Повинні бути чітко окреслені критерії, хто може бути таким єдиним кандидатом і в який термін його висувати», – сказав він.

Він наголосив, що Партія регіонів боїться виборів і тому сьогодні вкотре відмовилася голосувати за вибори мера Києва і Київської міської ради: «Ми провели повну мобілізацію всіх наших членів парламенту, і опозиція всі до єдиного віддала голоси за те, щоб в Києві був свій господар, людина, яка представляє інтереси киян».

Арсеній Яценюк наголосив, що Регламент Верховної Ради та рішення Конституційного суду дають можливість повторно внести постанову про призначення або строкових, або дострокових виборів мера Києва.

«Ми будемо вносити ці постанови до того моменту, доки не буде прийняте законне і конституційне рішення»,- підкреслив голова фракції «Батьківщина».

Він заявив, що із 2 червня поточного року Київська міська рада неправомочна, і вона повинна бути заблокована, тому що її діяльність не відповідає ні законам, ні Конституції. «Опозиція вже заявила, що якщо рада неправомочна, то опозиція зобов’язана заблокувати діяльність Київради», – наголосив він.