Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування

17-го квітня 2013 р. о 10.00 год. в Тернопільській обласній бібліотеці для молоді відбудеться прес-конференція з нагоди презентації проекту «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування».

pbПрес-конференція пройде за участю:

П.В.Гоча – заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації;

Г.П.Шергея – начальника управління культури облдержадміністрації;

Л.С.Гук – директора  КУТОР “Тернопільська обласна бібліотека для молоді;

В.В.Ханаса – керівника проекту «Бібліотеки – мости до електронного урядування»;

М.Є. Ростоцької – регіонального представника програми «Бібліоміст»;

директорів Цетралізованих бібліотечних систем області;

представників громадських організацій області.

Ініціатива «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування» є частиною Національного плану дій у рамках «Партнерства “Відкритий уряд”», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 220-р.

В Тернопільській області проект «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування» буде реалізовано Тернопільською обласною бібліотекою для молоді та ТМГО “Адаптаційний чоловічий центр” за підтримки програми «Бібліоміст».

Мета проекту – розповсюдити інформацію про наявні е-послуги національного та регіонального рівнів та, використовуючи ресурси сучасно обладнаних публічних бібліотек, навчити різні групи населення користуватися ними, щоб ефективно спілкуватися з урядовими структурами, брати участь у прийнятті рішень місцевої влади, отримувати необхідні адміністративні послуги у новому форматі.

Впродовж 5- ти місяців у тренінговому центрі обласної бібліотеки для молоді пройде низка тренінгів з питань е-урядування для бібліотечних працівників області, голів сільських рад,  лідерів громадських організацій, голів студентського самоврядування тощо.

В рамках проекту пройдуть інформаційних кампанії, які просуватимуть електронні послуги серед мешканців області та  продемонструють, як нові технології допомагають збільшенню громадської участі у місцевому врядуванні.