Великодній ярмарок у Музеї Гончара

Національний центр народної культури
«Музей Івана Гончара»
Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до Серця»

ЗАПРОШУЄ
На Великодній ярмарок

27 та 28 квітня 2013 року з 10:00 до 21:00

У переддень Великодніх свят у Музеї Івана Гончара відбуватиметься ряд подій, де кожен зможе відпочити душею, зробити гарну справу, підготуватися родиною до Світлого Воскресіння Господнього, оглянути всеукраїнську виставку писанок та навчитися їх писати власноруч.

Всеукраїнська виставка дитячих та родинних писанок
Близько 350 писанок засяють у Мистецькій галереї Музею Івана Гончара за тиждень до Великодня. Світло, щирість та безпосередність випромінює кожна з дитячих робіт. Подільські, Слобожанські, Київські, Наддніпрянські, Гуцульські та Лемківські зразки, виконані учасниками двох, дитячого та родинного, конкурсів, віком від 2 до 75 років. Переможці отримають відзнаки та дарунки від організаторів 27 квітня о 14:00.
Виставка триватиме до 12 квітня.

Благодійний захід “ВЕЛИКОДНІ СЕРЦЯ”
Ініціаторами та організаторами заходу є Всеукраїнський благодійний фонд “Серце до Серця”. Це чудова нагода разом підготуватися до Великодня і зробити добру справу – зібрати кошти на закупівлю обладнання для дітей із вадами слуху. Запрошуємо українців родинами відсвяткувати радісне весняне свято та долучитися до тих, хто вважає допомогу дітям важливою. Всі зібрані кошти будуть направлені на закупівлю медичного обладнання для дітей із вадами слуху. Благодійний фонд “Серце до Серця” запрошує усіх бажаючих разом підготуватися до Великодня і подарувати радість дітям, здоров’я яких потребує уваги. Захід пройде в рамках VIII акції “ПОЧУЙ СВІТ” і є одним із чисельних заходів Фонду, спрямованих на допомогу дітям із вадами слуху.

DSC_7633

Великодній ярмарок
Доповнять ваш гарний настрій понад півсотні народних майстрів, що спеціально до передвеликоднього ярмарку підготували свої кращі мистецько-вжиткові витвори – написали писанок вашим рідним на подарунки; понаплітали кошиків, щоб було вам куди святкову смакоту складати; понавишивали сорочок, щоб було в чому йти до церкви; повикручували на гончарному колі мисок, глечиків та горщиків, щоб було вам в чому готувати святкові страви та подавати на стіл. А ще нарізали з дерева ложок, наткали килимів та понаробляли з усіляких еко-матеріалів іграшок для ваших діточок.

Програма заходів:

Субота, 27 квітня

11:00 – 18:00 – Великодній ярмарок
11:00 – 13:30 – Майстер-класи з писанкарства, виготовлення вербових шуток, ляльок-мотанок, розпис глиняних дзвоників.
13:00 – 14:00 – Веснянки та народні ігри від Дитячого фольклорного гурту «Райгородок»
(Подвір’я музею)
14:00 – 15:00 – Відкриття Всеукраїнської виставки дитячих та родинних писанок (Мистецька галерея Музею Івана Гончара). Нагородження учасників та переможців Всекраїнського конкурсу писанкарства в рамках Всеукраїнського дитячого фольклорного фестивалю «ОРЕЛІ»
(Подвір’я музею)
15:00 – 16:00 – Веснянки та народні ігри від Дитячої фольклорної школи «ОРЕЛІ» (Подвір’я музею)

15:00 – 18:00 – Майстер-класи: розпис яворівської іграшки та вирізання витинанок.
16:00 – 18:00 – Псальми у виконанні кобзарів та частування трав’яними чаями
(Музейна вежа)

19:00 – 21:00 Благодійний концерт етно-гурту «ТаРута» та україно-польського гурту “Panke Shava”(Подвір’я музею)
Благодійний внесок на вечірню програму (з 19:00 до 21:00) становить 50 грн.
Квитки можна замовити за телефоном: 097 34 92 863.

Неділя, 28 квітня

10:00 – 18:00 – Великодній ярмарок
10:30 – 12:30 – Майстер-класи з писанкарства, виготовлення вербових шуток, плетіння з соломи.
12:30 – 13:30 – Веснянки та народні ігри від бурси фольклору Валерія Гладунця
13:30 – 17:30 – Майстер-класи: ліплення з глини, розпис дзвоників, вирізання витинанок.

Великдень – це свято весняного воскресіння та оновлення природи. У великодній період люди водять веснянки, пишуть писанки, випікають пасочки, радіють та дарують подарунки один одному.

Твори добро та готуйся до Великодня!