Акція протесту «Запрягайте, хлопці коней – відмінили поїзди»

ПРЕС-АНОНС

Акція протесту «Запрягайте, хлопці коней – відмінили поїзди»

24 травня, п’ятниця

14:00

біля Управління Львівської залізниці

м. Львів, вул. Гоголя, 1

 Львів’яни долучаються до громадських протестів у Луцьку, Івано-Франківську та Чернівцях проти скасування потягу Ковель-Чернівці.

 Разом із зміною розкладу руху потягів Управління Львівської залізниці планує відмінити й потяг № 667/668 «Ковель-Чернівці». Саме він з’єднує між собою чотири західні області: Волинську, Львівську, Івано-Франківську та Чернівецьку. Потяг перестане курсувати вже 26 травня. Таке рішення Львівська залізниця мотивує низьким пасажиропотоком та відповідно не рентабельністю. «Цей потяг користуються великою популярністю серед пасажирів. Зокрема, ним їздить велика кількість жителів Луцька. Інколи на потяг «Ковель-Чернівці» просто неможливо купити квитки», — каже Марія Доманська, заступниця голови ВОМГО “Асоціація Молодих Реформаторів” (Луцьк).

 Активісти Громадянського руху «Відсіч» вирішили підтримати ініціативу лучан і проведуть акцію «Запрягайте, хлопці коней – відмінили поїзди». Акція відбудеться в рамках ширшої кампанії протесту «Потяг – для людей!». На думку активістів відміна цих потягів негативно позначиться на пересуванні студентів, мандрівників, представників пільгових категорій, врешті, всіх мешканців території, яку охоплював маршрут і кому потрібно буде зручно дістатися з Волині на Львівщину, Прикарпаття та у Чернівецьку область, й навпаки. На думку активістів, такі дії Укрзалізниці призведуть до того, що єдиним транспортом, придатним для руху між цими містами, стануть вози, адже стан автодоріг у регіоні жахливий.

 Після акції під стінами Управляння Львівської залізниці активісти попрямують на вокзал, де розпочнуть збір підписів під зверненням до керівництва залізниці. Також відкрито онлайн-петицію, яку запрошуємо підтримати інтернет-користувачів: http://www.petitions247.net/train–lutsk-lviv

 Протестні акції вже відбулися у Івано-Франківську, Чернівцях та Луцьку. Якщо ж вимоги протестувальників не будуть задоволені, то 26 травня на головному вокзалі Луцька буде проведено підсумкову акцію «Прощання з останнім потягом до Львова!».


Контактна особа: Оля 098 381 79 24