“Біля місця проживання особи”

У міліції ніби натякають, що межигірське (Нові Петрівці) проживання Януковича саме по собі є чинником загрози для громадського порядку і безпеки дорожнього руху. Відповідь Управління громадської безпеки ГУ МВС України у Київській области на запит “Майдан Моніторингу

МВС  УКРАЇНИ
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ МВС  УКРАЇНИ
В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Управління громадської безпеки
вул. Воздвиженська, 2  м. Київ, 04071
тел. 271-64-35    

 О. Северину
18.06.2013    №  16/9зі                
На №  7/13-71 від  11.06.2013                    

Про надання інформації

Шановний пане Олександр!
   
На Ваш запит від 11.06.2013 № 7/13-71 про надання інформації щодо звернень органів внутрішніх справ до органів місцевого самоврядування (чи інших суб’єктів владних повноважень) про ініціювання позовів щодо обмеження реалізації права на мирні зібрання, повідомляємо:

1. Протягом 2012 року до органів місцевого самоврядування направлено 2 позови Києво-Святошинським РВ ГУМВС України в Київській області до Боярської міської ради та Вишнівського міського голови. В 2013 році подано 5 позовів, з них: 4 – Вишгородським РВ ГУМВС України в Київській області до Новопертівського селищного голови та 1 – Броварським МВ ГУМВС України в Київській області до Броварської міської та районної адміністрації.

2. Про кількість таких позовних заяв, поданих до суду відповідними органами місцевого самоврядування (чи інших суб’єктів владних повноважень), інформація в ОВС області відсутня.

3. Підставами звернень до органів місцевого самоврядування про ініціювання позовів про обмеження реалізації прав на мирні зібрання  були наступні:
– забезпечення охорони громадського порядку та безпеки учасників дорожнього руху біля місця проживання особи, відносно якої здійснюється державна охорона в Вишгородському районі;
– забезпечення громадського порядку та громадської безпеки під час проведення масових заходів, пов’язаних з відзначенням 27-х роковин Чорнобильської катастрофи, святкуванням Дня солідарності трудящих, Пасхи, 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній Війні 1941-1945 років та в період поминальних днів, попередження можливого ускладнення обстановки, а також ужиття превентивних заходів щодо недопущення проявів тероризму на території м. Бровари та Броварського району;

– порушення вимог встановленого порядку організації та проведення мирних зібрань в м. Боярка та м. Вишневому.

Начальник,
полковник міліції                               В.В. Войцехівський

***

Також звертаємо увагу на те, що міліція вважає за достатні підстави ініціювати обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання не доведені фактами загрози, а “можливе ускладнення”, а також “порушення вимог встановленого порядку організації та проведення мирних зібрань в м. Боярка та м. Вишневому” – при тому, що жодних особливих “порядків” в окремо взятих населених пунктах у правовому полі нема і бути не може.