Конституція України мовою українців

Петро Нек запросив українців до унікальної акції. У своєму деннику він пише ” Привіт читачу, а якщо ти ще й блогер, то вітаю тебе з Днем блогера (сподіваюсь встигну закінчити за годину це й пост щоб привітання рахувалося). Ми з тобою здатні на різні шалені речі — заінстаграмити наш обід, твітнути півторарічний баян чи запостити котиків у фейсбуці. Ну і звичайно лайки, без наших лайків не обходиться жодна серйозна подія в Україні. Тут я пропоную тобі зробити ще одну шалену річ.

За два тижні в Україні буде День конституції, влада вже поспішила та й розставила сітілайти з привітаннями. Я їх сам сьогодні бачив. Проте в мене є велике питання чи знають вони самі нашу конституцію, і я подумав а чому б їм не нагадати? Ось тут є текст конституції, в ній є 161 стаття.

Тому задача чи набереться 161 людина, котра б погодилася прочитати по одній статті на камеру свого телефона, залити це відео на ютюб чи ще кудись і скинути посилання мені на пошту i(вухо)petronek.com. На все про все маємо два тижня, знаю що місія майже неможлива, але все ж може вдасться. Як кажуть мудрі люди спроба не боба. Для того щоб якось спростити процес і не повторюватися зі статтями які зняли на відео, пропоную наступну схему: кожен хто згоден записати на відео статтю коментує під цим постом і пише номер статті котру буде читати, йдемо всі попорядку не перестрибуючи вибираємо статті котрі ще вільні. Я намагатимуся в почті дописувати що вже забрали і на що відео вже зняли. Потім ми б це все докупи змонтували і вийшло б гарно. Я прочитаю першу статтю, якщо хтось підтримає нехай бере другу і так далі. Також буду вдячний за поширення цього допису.”

Взнати про всі деталі та долучитись до акції  можна за ланкою http://blog.petronek.com/2013/06/konstitutsiya-ukrayini/