Мітинг за реформи в столиці Йорданії

Йорданія

На демонстрації після п’ятничної молитви в Аммані 14 червня 2013 р. протестувальники тримають плакати, йорданські національні прапори й вигукують гасла з вимогою політичних і економічних реформ, а також відкриття судових справ щодо корупційних діянь

 

Тисячі протестуючих вийшли на вулиці в столиці Йорданії Аммані після п’ятничної молитви, вимагаючи економічних і політичних реформ у цій арабській країні.

Протестувальники скандували антиурядові гасла, тримали плакати зі звинуваченнями режиму у корупції.

«Ми кажемо йому (йорданському режимові): почніть з сьогоднішнього дня, ми закликаємо до реформ. Працюйте з нами для досягнення змін, щоб уникнути входженення Йорданії у темний тунель, що уразить усіх, включно з главою режиму», — розповідає протестувальник Мохаммад аль-Хаут.

Протестуючі, більшість з яких належить до «Фронту ісламської дії» та інших опозиційних партій, жорстко критикують уряд, звинувачуючи його в намірі довести йорданців до злиднів.

Учасники демонстрації попереджають про серйозну відповідь на  будь-який крок з боку уряду, спрямований на підняття цін на комунальні послуги, такі як електрика.

Мітинг відбувся після того, як уряд оголосив, що планує підняти ціну на електрику з метою зменшення зростаючого дефіциту бюджету.

 

Переклад: Людмила Острякова

Оригінал публікації:

http://www.presstv.ir/detail/2013/06/15/309085/1000s-rally-for-reform-in-jordan-capital/