Силові структури бахрейнського режиму проводять арешти опозиційних діячів

 

 

Зображення у статті

Логотип «Коаліції революційної молоді 14 лютого», зображений на стіні у селищі Барбар на півночі Бахрейна

 

Силові структури бахрейнського режиму заарештували видатних членів опозиційної «Коаліції революційної молоді 14 лютого». Вже більше двох років це арабське королівство намагається придушити повстання прихильників демократизації режиму. Арешти — частина тих намагань.

«Після ретельного розслідування були встановлені кілька членів «Коаліції 14 лютого»… (та) заарештовані головні діючі особи, які брали участь у злочинних діях», — заявив у четвер міністр внутрішніх справ Бахрейну.

Крім того, міністерство встановило, що духовним лідером цієї групи, який  надавав їй підтримку, є Хаді аль-Мударессі.

Представники МВС назвали одинадцятьох із заарештованих, які, за твердженням МВС, відігравали провідні ролі в коаліції, діючої всередині Бахрейну, а також повідомили, що інші члени коаліції все ще перебувають у розшуку.

Також представники МВС назвали 13 осіб, що за твердженням силовиків є членами проводу коаліції за кордоном, зокрема у Лондоні. Серед них Саїд Абдулнабі аль-Шахаб.

Повстання у Бахрейні почалося в середині лютого 2011 року, коли люди, натхнені народними революціями, що скинули диктаторів Тунісу і Єгипту, стали виходити на масові демонстрації.

Уряд Бахрейну негайно вдався до жорстокого розгону мирних протестів, прикликавши на допомогу війська Саудівської Аравії.

Десятки людей були вбиті під час придушення протестів, і ще сотні заарештовані силами безпеки, серед них лікарі та медсестри, звинувачені в наданні допомоги пораненим революціонерам.

У доповіді, опублікованій «Незалежною слідчою комісією Бахрейна» в листопаді 2011 року, стверджується, що режим аль-Халіфа під час придушення протестів застосував надмірну силу, також Манама звинувачується у тортурах політичних активістів, політиків та учасників протестів.

Бахрейнці кажуть, що продовжуватимуть демонстрації, допоки їх вимогу створення демократично обраного уряду не буде виконано.

 

Переклад: Людмила Острякова

Оригінал: http://www.presstv.ir/detail/2013/06/13/308819/bahrain-forces-swoop-on-opposition-group/

 

Примітка перекладача. На логотипі Коаліції зображений відомий монумент «Перлина», який стояв на Пéрловій площі — центральні площі столиці Бахрейна Манами. З початком повстання на площі було встановлене наметове містечко, і вона стала центральним місцем  протестів — бахрейнці називали її своєю площею Тахрір. У березні 2011 р. урядові війська розтрощили й спалили  наметове містечко, а прекрасний монумент, який став для людей символом боротьби за свободу, вщент зруйнували, з землею зрівняли.

Ось який він був:

Перлинний монумент