Через розвиток особистості на шляху до лідерства

Триденний тренінг «Жіноче лідерство як запорука успіху та розвитку в контексті громади» проходив в місті Городня Чернігівської області з 22 по 24 липня 2013 року. 15 жінок – активістів, які пройшли конкурсний відбір, протягом трьох днів підвищували свій професійний рівень для того, щоб безпосередньо брати участь у вирішенні питань місцевого значення на якісно новому професійному рівні.
Сьогодні відбувається своєрідна еволюція ролі жінки в суспільстві. Її більше не задовольняє традиційна роль домогосподарки, і вона прагне стати матеріально незалежною від чоловіка, відкриває свою власну справу або будує кар’єру і досягає успіху. Гендерні стереотипи заважають людині знайти своє місце в житті, якнайповніше реалізувати свої таланти й здібності. І насамперед у сфері професійної зайнятості, де людина якнайкраще може проявити себе.
Темою «Ідентифікація особистих потреб та соціальні ролі» було відкрито перший цикл навчальних тренінгів, який проводить Центр «Доброчин» для жінок Городнянщини. Учасники тренінгів вчились визначати себе, як особистість; аналізували фактори, які перешкоджають і сприяють проявам власної ідентичності.
Тетяна Бібік, тренер проекту, за допомогою інтерактивних вправ допомогла учасницям підвищити чутливість до широкого кола гендерних питань на особистісному, міжособистісному, інституційному та суспільному рівнях. Жінки пробували себе у різних ролях, вчились управляти відносинами та ситуаціями, пов’язаними з ґендером.
Ініціатива «Сильна жінка – сильна громада» має на меті сприяння участі жінок у місцевому економічному розвитку міста Городня шляхом розвитку лідерських якостей та навичок у жінок-активісток для участі в процесі прийняття рішень на місцевому рівні.
Проект «Місцевий економічний розвиток міст України» здійснюється Федерацією канадських муніципалітетів у партнерстві з Асоціацією міст України за фінансової підтримки Уряду Канади, наданої через Канадське агентство міжнародного розвитку (КАМР) та Федерацію канадських муніципалітетів (ФКМ).