ХV Міжнародний пленер малярства у Коршах

У Коршах 8 – 18 липня 23 липня в будинку Міського осередку культури проходив ХV Міжнародний пленер малярства. У його урочистому закритті взяли участь представники місцевого самоврядування, зокрема бургомістр Коршів Ришард Островський, художники, спонсори та гості. Серед запрошених присутні були – заступник голови Кентшинського гуртка ОУП Дарій Кудрай та член гуртка, довголітній спонсор заходу Роман Ключковський.

DSCF7492

Представники місцевої влади подякували артистам за участь у пленері, чудові картини, які зображають красу кентшинського регіону, бажали успіхів в творчій праці та подарували їм альбоми.

DSCF7486

-Я радий, що черговий пленер відбувся у нашому місті. Прагнемо далі продовжувати цю традицію і захоплюватися чудовими картинами, які в нас залишають художники, – сказав бургомістр Коршів Ришард Островський.

DSCF7491

Зі свого боку організатор заходу директор Міського осередку культури Тадеуш Коровай підкреслив: ,,…Пленер організуємо для пластично обдарованої молоді з нашої гміни, яка має можливість вчитися в своїх старших та досвіченіших колег. Я дуже вдоволений тим, що на цьогорічний захід прибули художники з України. Свідомо це підкреслюю. Українські артисти піднесли його художній рівень, вони справді особливі”.DSCF7466

В ході заннять молодь пізнавала секрети малярства. Запрошені артисти мали також нагоду насолоджуватися красою кентшинського району та ознайомитися з його архітектурними пам’ятками.

DSCF7494

Цього року до Коршів приїхали з України чотири художники: Андрій та Тетяна Герасимюки, випускники Одеського художнього училища імені Грекова, Оксана Гопяк-Фіта, випускниця художнього коледжу у Львові, графік дитячого журналу ,,Зернятко” та Ольга Дуда, випускниця Української академії друкарства та член Мистецької асоціації ,,Арте” у Львові.

DSCF7524

– Нам дуже тут сподобалося – неповторні краєвиди, місто і сам пленер. У нас був час попрацювати, подивитися і ознайомитися з культурою Польщі. Ми особливо вдячні пану Тадеушові, який ставився до нас з великою увагою, – сказав Андрій Герасимюк з Одеси.

Андрій Сидор