Донецькі шахтарі зможуть заявити про порушення своїх прав в Інтернеті

imageГромадська організація «Агентство демократичного розвитку Донбасу» представила інтерактивну «Карту порушень на вугільних підприємствах Донецької області».

В даний момент карта працює в тестовому режимі, але, як заявляють в «Агентстві демократичного розвитку Донбасу», на ній вже можна повідомити (або дізнатись) про порушення прав шахтарів: від порушень трудових прав до порушень норм забезпечення вугіллям «пільговиків».

Громадські діячі відзначили, що сайт www.adrd.com.ua, на якому розташована карта, також буде інформувати жителів Донецької області про місця незаконного видобутку вугілля або порушень екологічних прав громадян.

На сайті www.adrd.com.ua може зареєструватися будь-який мешканець Донецької області, для цього потрібна лише поштова скринька або аккаунт в соціальних мережах.

У «Агентстві демократичного розвитку Донбасу» розраховують на активність жителів Донецької області, які отримають можливість не тільки залишати свої відгуки про те чи інше порушення прав гірників або забрудненні екології, а й боротися з нелегальними місцями видобутку вугілля – «копанками».

«Зараз на карті представлено більше 60 «проблемних точок». Сподіваємося, що самі шахтарі, громадські активісти та журналісти Донецької області підтримають нашу ініціативу і долучаться до захисту прав гірників та екології свого регіону», – підкреслили в «Агентстві демократичного розвитку Донбасу».

Джерело : «Агенція демократичного розвитку Донбасу»