Другий «Фестиваль партнерства» у Львові (14-15 вересня 2013 р.)

Другий рік поспіль в осінньому Львові відбудеться «Фестиваль Партнерства».   

Цей фестиваль створено задля розвитку українсько-польської культурної співпраці, презентації  мистецького життя польських міст та воєводств, a також господарів – міста Львова та Львівської області. Мета фестивалю – звернути увагу українців та поляків на дуже великий доробок, різноманітність та інтенсивність співпраці Львова з польськими партнерами, яка є прикладом європейського добросусідства.

Основна частина фестивалю відбуватиметься на площі Ринок, де  на літній сцені упродовж двох днів з 15:00 до 21:30 відбуватимуться концерти польських та українських колективів. Своє культурне життя у Львова презентуватимуть: Вроцлав, Жешув, Краків, Лодзь, Люблін, Перемишль, а також Вармінсько-Мазурське, Малопольське, Люблінське та Сілезьке воєводства. Серед культурних пропозицій є фольк-гурти, джазові, блюзові та рок колективи, а також танцювальні ансамблі.

На сцені разом виступатимуть українські та польські гурти, серед яких: львівські «Піккардійська Терція», «ShockolaD» та «Гич оркестр», вроцлавські «Miloopa», люблінські «Klezmafour», Joanna Słowińska з Малопольського воєводства, «Banana Boat» із Сілезького, «Neonovi» з Підкарпатського та «Backbeat» із Люблінського. Спеціальним гостем фестивалю буде польсько-український фольк-рок гурт «Горпина» («Horpyna»)  з міста Ольштина Вармінсько-Мазурського воєводства.  Це одна із найбільш яскравих груп у польській музиці, яка співає українські пісні, що стають популярними серед поляків.

Окрім концертів на Ринку, у рамках «Фестивалю партнерства» відбудуться інші заходи, серед яких концерт ансамблю «Сapelliа Cracoviensis» у Латинському Катедральному Соборі та виступ театру танцю «Pracownia Fizyczna» у приміщенні  Генконсульства Польщі. По завершенні фестивалю, 16 вересня у театрі ім. Марії Заньковецької відбудеться великий гала-концерт «VIVAVERDI» Люблінського музичного театру за участі провідних солістів Польщі та академічних хорів Любліна і Перемишля.

Фестиваль ініційовано Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові 2012 року.

Різні культури – спільна Європа!

 

Організатори фестивалю:Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові, Львівська міська рада, Львівська обласна державна адміністрація та Львівська обласна рада

Мистецький партнер: МО «Дзиґа»

Генеральний медіа партнер:  ТРК «Люкс»

A2_POSTER_prohrama_pr