Майже 90 плакатів беруть участь у Конкурсі “Геть дискримінацію з нашої мови!”

До участі у Конкурсі плакатів на антидискримінаційну тематику відібрано близько 85 робіт. Роботи надійшли від авторів і авторок чи не з усієї України. Плакати на Конкурс надіслали не лише з Києва, а й з Білої Церкви, Запоріжжя, Дніпропетровська, Кіровограда, Одеси, Миколаєва, Харкова і Львова.

Приємно відзначити високий рівень виконання робіт, розуміння антидискримінаційної тематики, жвавий інтерес до теми.

У плакатах використано власні малюнки, фотографії, багато робіт надійшло від карикатуристів. Серед авторів(ок) є й молоді активіст(к)и, початківці, представниці правозахисних і жіночих організацій.

Низка конкурсних робіт присвячені темі “мови ворожнечі”, багато стосуються дискримінаційних стереотипів щодо жінок, зокрема на ринку праці. Темою кількох плакатів стали також упередження щодо людей з інвалідністю. Чимало робіт, поданих на Конкурс “Геть дискримінацію з нашої мови!” зачіпають тему поваги до людей різної національності, в тому числі ромів.

Нагадаємо, що переможці(ниці) будуть визначені журі та відзначені дипломом від офісу  Уповноваженого Верховної Ради України  з прав людини та Представництва Фонду  ім. Фрідріха Еберта в Україні.  

Кращі роботи представлять на виставці, авторів(ок) урочисто нагородять 9 – 10 вересня 2013 року під час міжнародної конференції. Захід буде присвячено зміцненню поваги до розмаїття та толерантності у Європі.

До участі в конкурсі запрошували всіх, хто бажає власними плакатами на тему «Геть дискримінацію з нашої мови!» показати проблеми расизму,  дискримінації та ксенофобії,  власними роботами стати на захист толерантного ставлення до різних людей.

Про результати Конкурсу буде окреме повідомлення. Тут фотогалерея з нагоди Конкурсу: http://on.fb.me/15xChXI

Геть дискримінацію з нашої мови :-)
Конкурс плакату, логотип