Польща видає українцям все більше віз

herb-pollandПольські консульства в першій половині цього року видали в Україні майже 326 тисяч віз, що на 14 тисяч або 4,5% більше, ніж за перші 6 місяців минулого року.

За даними МЗС Польщі, які наводить УНІАН, найбільше віз традиційно видало польське консульство у Львові (164,3 тисяч), а в трійку лідерів увійшли також представництво у Луцьку та Києві, де українці отримали 53,8 тисяч та 43,7 тисяч віз відповідно.

Консульство у Вінниці видало у першому півріччі понад 24 тисячі віз, у Харкові – 20,8 тисяч, в Одесі – 13,8 тисяч та у Севастополі – 5,4 тисячі.

За перші шість місяців року єдиним консульством Польщі в Україні, котре загалом зменшило кількість виданих віз, було представництво у Луцьку – на 2,2 тисячі віз, або на 4% менше.

Прес-служба міністерства не надала даних про те, скільки з виданих віз були шенгенськими, національними, а також дані про кількість виданих довгострокових віз.

Сім польських консульств в Україні минулого року видали понад 640 тисяч віз, що на 12% більше, ніж в 2011 році, а ріст за першу половину минулого року склав 13%.

Українська Правда