Дебюрократизація адміністративних послуг на Городнянщині

30 серпня 2013 року в дискусійному клубі «Експертна думка» відбулося підведення підсумків реалізації проекту “Покращення якості надання адміністративних послуг замовникам шляхом створення та діяльності ЦНАП при Городнянській РДА”, що реалізується ГО «Громадська Рада» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
Учасниками прес-конференції були: Микола Силенко – голова Городнянської РДА, Геннадій Молот – керівник ГО «Громадська Рада» та Олександр Підгорний – експерт проекту.
Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) при Городнянській райдержадміністрації, що на Чернігівщині, працює від грудня2012 року. Створення ЦНАП дозволило спростити та оптимізувати систему надання адміністративних послуг суб’єктам звернень (як суб’єктам господарювання всіх форм власності так і мешканцям Городнянського району).
До безперечних переваг сьогоднішньої роботи Центру можна віднести спрощене й комфортне отримання громадянами адміністративних послуг, протидію корупції та уникнення використання посередницьких послуг, повне інформування клієнтів та відвідувачів Центру з будь-яких спірних або незрозумілих питань, організацію інформаційного обміну даними між різними службами, повний контроль за здійсненням їх адміністрування, та скорочення кількості документів, що подаються замовниками в складі вхідного пакету документів.
Основне завдання проекту “Покращення якості надання адміністративних послуг замовникам шляхом створення та діяльності ЦНАП при Городнянській РДА” було досягнуто – створено зручні і доступні умови для отримання громадянами та юридичними особами адміністративних послуг, адже саме за якістю наданих послуг кожен громадянин оцінює турботу держави про нього та рівень поваги до його прав та гідності.