Human Rights Watch: повстанці в Сирії вбивають мирне населення та захоплюють заручників

Правозахисна організація Human Rights Watch сьогодні оприлюднила звіт, у якому йдеться, що повстанці в Сирії здійснюють військові злочини та злочини проти людяності. Зокрема у серпні цього року вони вбили щонайменше 190 цивільних осіб і захопили більше ніж 200 заручників.

За даними правозахисників, вбивства мирного населення відбувалися у селищах поблизу міста Латакія, алавітське населення яких підтримує уряд президента Башара Асада.

Свій звіт представники Human Rights Watch сформували після візиту до Сирії. Під час перебування у районах наступу повстанців правозахисники зібрали свідчення очевидців насильства. У звіті, зокрема, йдеться, що бойовики ходили від будинку до будинку, страчуючи цілі родини або ж вбиваючи чоловіків і беручи у заручники жінок та дітей.

За даними Human Rights Watch, до злочинів під час наступу біля Латакії є причетними щонайменше п’ять ісламістських озброєних угруповань, пов’язаних з терористичним рухом «Аль-Каїда». Серед них «Ахрар аль-Шам», «Ісламська держава Іраку і аш-Шаму», «Джабхат аль-Нусра», «Джейш аль-Мухаджирін валь-Ансар», «Сукур аль-Ізз».

Правозахисники закликали членів Ради Безпеки ООН передати цей звіт про військові злочини повстанців в Сирії до Міжнародного кримінального суду.

«Злочини такого масштабу просто не повинні залишатися безкарними», – заявив Джо Сторк, в.о. директора Human Rights Watch по Близькому Сходу.

Відповідно до рекомендацій правозахисників, уряди всіх країн, що мають вплив на збройні опозиційні угруповання, повинні примусити їх припинити навмисні, невибіркові і неспівмірні напади на мирне населення. Крім цього, беручи до уваги переконливі докази того, що ці угруповання скоїли військові злочини і злочини проти людяності, всі уряди, компанії та приватні особи повинні негайно припинити продаж або постачання зброї, боєприпасів, матеріальних та грошових коштів цим угрупованням.

За матеріалами: iPressHuman Rights Watch

A propos Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст