Рада ЄС сьогодні обговорить готовність України до асоціації

1382346126Рада Європейського Союзу на рівні міністрів закордонних справ обговорить сьогодні у Люксембурзі виконання Україною критеріїв для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, але остаточного рішення ухвалено не буде.

Як передає кореспондент УНІАН у Брюсселі, головуватиме на Раді Верховний представник ЄС з питань зовнішніх зносин та безпекової політики Кетрін Ештон. У Люксембурзі перебуватиме і міністр закордонних справ України Леонід Кожара, який зранку проведе зустріч з колегами з країн, що входять до неформального клубу “Друзів України”. Переважно в його складі балтійські країни та сусіди України в Центральній та Східній Європі і на Балканах.

“Буде обговорено відповідність тим критеріям, які були поставлені перед Україною, – сказав Петер Стано, речник комісара ЄС з питань розширення та політики сусідства Штефана Фюле. – Рішення у понеділок ухвалюватись не буде. Воно ухвалюватиметься пізніше”. “І коли міністри закордонних справ вирішать, що Україна виконала (усі умови – УНІАН), тоді вони ухвалять рішення щодо підписання… Вони врахують усі фактори, які є важливими, включно з практичними кроками та діями, які вживаються українською владою, українськими партнерами з тим, аби усі критерії було виконано”, – сказав Стано на брифінгу в Єврокомісії.

Як очікується, остаточне рішення щодо підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС та про утворення глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі буде ухвалюватись міністрами закордонних справ 28-ми країн-членів ЄС 18 листопада.