Коклюш чи звичайний кашель? Паранойя батьків чи епідемія?

До редакції Майдану звернулися батьки дитини, якій (за дослідженнями в приватній лабораторії) було поставлено діагноз “коклюш”. Батьків дитини здивувало те, що в класі, де вчиться дитина, хворіють на кашель ще десятеро дітей. Трьох з них лікарі направили до державної поліклініки здати аналіз на коклюш, тобто, скоріш за все, діти мали специфічний коклюшний кашель, але аналіз захворювання не підтвердив.

1456925_10151758761893148_518345458_n

За словами лікаря, що поставив діагноз, ця ситуація цілком прогнозована, адже в Україні останні 6 років охоплення щепленнями проти коклюшу дуже низьке. Саме за 6 років дія вакцини послаблюється і навіть щеплені діти можуть захворіти. За твердженням батьків, дитина не має інших контактів з дітьми, ніж у школі, а вчиться вона у школі-дитсадку, тобто, саме з тими дітьми, які імовірно були вакциновані не всі.

Лікар, з яким проконсультувалася редакція і який не побажав назватися, стверджує, що імовірність захворіти при контакті з хворим дорівнює майже 100%. Коклюш – це найбільш розповсюджена дитяча інфекція і єдиним її джерелом є хвора людина. Крім того, коклюш відноситься до керованих інфекцій і його розповсюдженість повністю залежить від якості проведеної вакцинації. Лікар повідомив, що у нього на дільниці зараз теж є дитина з коклюшним кашлем.

Отже, постає питання:

Чи достатньо якісно проводиться вакцинація від коклюшу і чи сумлінно ставляться в державних інфекційних лабораторіях до проведення аналізів? Можливо, саме зараз починається епідемія коклюшу, яка може бути результатом відсутності вакцин в останні роки?

А тим часом, у Рівненській області продовжується епідемія кору: кількість хворих на кір сягнула 519. Більшість хворих – це діти. З них 61% не були щеплені. Частина це ті, чиї батьки відмовились від щеплень дітей. Інша частина – це ті, чиї батьки хотіли вакцинувати свої чад, але не було чим. Медики пов’язують спалах захворювання із циклічністю – кожні 6 років кількість захворювання сягає піку. Тим часом ситуацією із кором зацікавились у прокуратурі.  Більше читайте тут

ІА “Майдан Інформ”

1 Commentaire

  1. Дивна річ, та найменша смертність серед дітей циган, де взагалі відсутня будь-яка імунізація! Це питанння? Чи не так?!

Les commentaires sont fermés.