Концерт “MARINITA”. “Мистецтво толерантності” у Києві

12 листопада, о 19:00, Будинок актора, вул. Ярославів Вал, 7

Концерт джазової та етнічної музики в рамках кампанії проти ксенофобії та дискримінації в
Україні «МИСТЕЦТВО ТОЛЕРАНТНОСТІ»
за підтримки Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні.
 
«MARINITA»
 
Marinita – вокал, фортепіано

Орхан Агабейлі – перкусія

Спеціальний гість: Ульріх Гакенбрух (Німеччина) – фортепіано, гітара, перкусіяУ програмі: сефардські (юдейсько-іспанські), ромські, азербайджанські пісні в аранжуванні Марініти, а також авторські твори.Квитки можна придбати в Будинку актора з 17:00 до 19:00, тел. 097 484-25-77, у центральних театральних касах, а також забронювати онлайн тут:
http://kyivticket.com.ua/poisk.php?misc=search&subaction=showfull&id=1352726632&archive&cnshow=news&ucat&start_from&Тел. для довідок: 0503014408В рамках проекту відбудеться презентація аналітичного звіту “Злочини на ґрунті ненависті в Україні”, виданого за підтримки програми “Matra” Посольства Королівства Нідерландів в Україні.Marinita (Марина Захарова) – українська співачка, піаністка та композитор. Вона створила свій власний неповторний стиль, у якому органічно поєднуються різноманітні фольклорні традиції із джазовою та академічною музикою. Марініта віртуозно володіє вокально-фортепіанною технікою, має барвисту етнічну манеру співу із витонченою орієнтальною мелізматикою та ідеальним інтонуванням, природно використовує складні ритми, притаманні близькосхідній, тюркській, балканській та ромській традиціям.
Марініта брала участь у багатьох міжнародних фестивалях в Україні, США, Європі та Ізраїлі, серед яких: Jerusalem Sacred Music Festival – 2013, PalmJazz – 2012, 2010 (Сілезія, Польща), Jazz Days in Megiddo – 2013, 2012 (Ізраїль), Nessiah – 2011 (Піза, Італія), Warsaw Summer Jazz Days – 2008 (Варшава, Польща), City Stages – 2005 (Бірмінгем, США), Jazz Bez – 2010-2012, 2008, 2004 (Україна-Польща) та інші.
У дискографії Марініти чотири альбоми записані у складі її авторського міжнародного музичного проекту «Anno Domini»: «Галілея» (2008), «Sand & Stone» (2005), «У фокусі часу» (2004), «За обрієм» (1999), а також участь у багатьох збірках: «У джазі тільки дівчата-3», «Євшанзілля», «Харків-Хайфа» та інших.«Її голос кличе за собою, відкриваючи все нові й нові простори. Ноги тонуть в золотих пісках, а очі горять ромською свободою. Звуки стають усеголосніше. Вона завжди різна, але прекрасна, грайлива, ніжна, жадана. З мовою вона змінює і себе, з однаковою легкістю стаючи циганкою, іспанкою, єврейкою. У цьому немає ані краплі лукавства, життя цілих народів розквітає в ній дикими травами і п’янкими ароматами. Глибока, легка, манлива … »

Катерина Боженко

 

Орхан Агабейлі – перкусист, викладач, творець власної школи гри на перкусії. Орхан почав займатися музикою у віці 15 років і самостійно освоїв техніку гри на перкусійних інструментах, після чого вступив до Харківської консерваторії на факультет естради і джазу, де навчався грі на ударних інструментах. У Туреччині Орхан навчався у Місірлі Ахмета  – найвідомішого в світі майстра гри на дарбуці.Орхан – учасник різних музичних проектів, як українських, так і міжнародних, працює в найрізноманітніших стилях: від автентичної музики сходу, до джазу, року, фанку тощо. Протягом своєї музичної діяльності він брав участь в багатьох музичних фестивалях і форумах, серед яких «Jazz Bez», «Єдність», «Palm Jazz Fest», «Kharkiv Zajazz Fest» «AlfaJazz», гастролював Європою та країнами Азії. У грудні 2011 року відкрив школу гри на перкусії, де навчає грі на дарбуці і кахоні, поєднуючи викладання з активною концертною і гастрольною діяльністю.

Ульріх Гакенбрух (Німеччина). Народився 15 травня 1967 у Касселі, Німеччина. Навчався літературі і журналістиці у Франкфурті на Майні, доктор літературознавства. Отримував музичну освіту з раннього дитинства по класу віолончелі та фортепіано. Навчався джазовій гітарі у Марка Галеа (Мальта). У даний час є учнем Сергія Овсяннікова (гітара) і Володимира Зіньківського (фортепіано). В даний час працює у Посольстві Німеччини в Україні.
 Подія у Фейсбуці – ТУТ
1