Громадська рада при Мінкультури закликала Президента звільнити очільника МВС В.Захарченка

Керівники Громадської ради при Міністерстві культури України і представники інститутів громадянського суспільства 6 грудня висловили свій рішучий протест проти свавільних дій працівників міліції 30 листопада 2013 року щодо учасників Євромайдану.

У зверненні до Президента України з цього приводу підписанти наголошують на необхідності всебічного забезпечення і дотримання прав та свобод громадян, закріплених Конституцією України, зокрема, права на свободу думки і права на мирні зібрання.

«Ми стурбовані тим, що влада замість демократичного способу спілкування із суспільством та аргументування своєї позиції з тих чи інших суспільно значимих питань переходить до залякування громадян та громадських активістів, протиправного застосування проти них фізичної сили», – йдеться у зверненні.

Керівники Громадської ради при Мінкультури закликали В. Януковича, «як гаранта додержання Конституції України, прав і свобод людини та громадянина, на підставі статті 18 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» прийняти рішення про відставку Міністра внутрішніх справ України В.Ю. Захарченка».

Текст Звернення

Президенту України

Януковичу В.Ф.

Шановний пане Президенте !

Як Вам відомо, вранці 30 листопада 2013 року в центрі м. Києва відбулося невмотивоване і протиправне побиття працівниками міліції громадян України, що зібрались на Майдані заради того, щоб відповідно до статті 39 Конституції України підтримати проголошений Вами курс нашої країни на євроінтеграцію.

В.Захарченко

Враховуючи викладене, ми, як керівники Громадської ради при Міністерстві культури України і представники інститутів громадянського суспільства, висловлюємо свій рішучий протест проти подібних свавільних дій працівників міліції. Ми твердо переконані у необхідності всебічного забезпечення і дотримання прав та свобод громадян, проголошених Конституцією України, зокрема, права на свободу думки і права на мирні зібрання. Ми стурбовані тим, що влада замість демократичного способу спілкування із суспільством та аргументування своєї позиції з тих чи інших суспільно значимих питань переходить до залякування громадян та громадських активістів, протиправного застосування проти них фізичної сили.

Просимо Вас, як гаранта додержання Конституції України, прав і свобод людини та громадянина, на підставі статті 18 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» прийняти рішення про відставку Міністра внутрішніх справ України В.Ю. Захарченка.

З повагою,

  • Ю. Решетніков, заступник голови ради, голова Комісії з питань міжнаціональних відносин та захисту прав національних меншин
  • Б. Кожушко, заступник голови ради, голова Комісії з питань культурної спадщини та культурних цінностей
  • М. Васін, голова Комісії у справах релігій
  • Ю. Пероганич, голова Комісії з мовних питань
  • О. Стебельська, голова Комісії з питань культури, мистецтв і галузевої спеціальної освіти

1 Commentaire

  1. Я тоже считаю, что все внимание нужно сейчас сосредоточить именно на вопросе привлечения к ответственности озверелых садистов, избивавших невинных людей на Майдане и Банковой в ночь на тридцатое ноября и вечером первого декабря.

Les commentaires sont fermés.