Фракція Партії регіонів в Полтавській облраді продавила «ніяку» заяву щодо нинішньої суспільно-політичної ситуації в країні

По всій Україні в міських, районих і обласних радах сьогодні відбулися позачергові сесії. Така команда надішла «згори». У деяких радах на Сході й Півдні гарячі голови пропонують президенту Януковичу ввести в країні надзвичайний стан. Це означає використання проти мирних мітингувальників водометів, танків й іншої зброї.

Дві з половиною години змарнували депутати обласної ради, щоб народити на світ божий «ніяку», як назвали її кілька опозиційних депутатів, заяву.

Оцініть, чого варті формулювання, на зразок: «Україна проходить складний шлях становлення як держава», «облрада заявляє про свою стурбованість ростом соціально напруги», «вважаємо неприпустимим розпалювання громадянського протистояння», «закликаємо зберігати національну єдність», «завдання влади – не допустити зупинки підприємств»…

Обласну раду пікетували кілька сотень студентів полтавських вишів. А координатору полтавського Євромайдану Олександру Кобі навіть надали можливість виступити з трибуни облради.

Однак регіональна більшість облради не підтримала проектів заяв, які запропонували депутати від УДАРу Іван Коваль та від «Батьківщини» Юрій Шляховий, адже в них були вимоги відставки уряду й президента, а речі називалися своїми іменами: кривава субота 30 листопада – це непрощенний злочин влади.

 

Людмила Кучеренко