#євромайдан: Задачка із зірочкою – скільки разів порушили правові норми в юракадемії?

Сьогодні в Одесі відбувся анонсований раніше пікет на підтримку студентів Національного університету “Одеська юридична академія”, які зазнають тиску від адміністрації з приводу участі у Євромайдані:

Звинувачення більш, ніж серйозні, але обсудити їх з пікетчиками від всієї адміністрації Академії вийшла лише керівник прес-служби Юлія Нікандрова:

З цікавих та змістовних розмов присутні дізналися, що

– студентська рада юридичного (!) вишу приймає рішення стосовно того, брати чи не брати участь студентам цього вишу у будь-яких Майданах

– незаповнені екзаменаційні відомості у юридичному (!) виші трактують як документ, який містить персональні дані

– у юридичному (!) виші можуть просто і легко брехати в обличчя, говорячи, що субота – вихідний день, натомість найперший, знайдений онлайн розклад на поточний навчальний рік стверджує, що у суботу студенти НУ ОЮА мають набияке навантаження.

Після тривалих перемовин представники студкому домовилися із представницею НУ ОЮА провести пленову зустріч із керівництвом вишу, на яку обі сторону підготоують ряд документів. Цікаво, чи готові в Академії будуть визнати, що 13.12 багато студентів прогуляло заняття і показати відповідні позначки у журналах?

А поки тривав пікет – на залізничному вокзалі вже почали сідати перші пасажири дивного додаткового потяга, який має незвичний пункт призначення, для посадки в який викладачам не треба показувати  паспорт, а студентам – навіть й квиток:

Серед пасажирів плацкартних вагонів деканів та ректорів вишів можна було роспізнати по шубах та дублянках

Серед підопічних НУ ОЮА бажаючих підтримати мудру політику президента виявилося більше, ніж місць в вагонах. Тоді дівчат почали відправляти додому. Так що гендерного балансу в дорозі явно не буде.

Найбільше здивування присутніх журналістів викликала дівчина, що вголос ридала з-за того, що її не взяли. Як виявилося, причина банальна: хто не їде – той не здасть сесію, а у неї грошей на іспити нема.

Також звертав увагу той факт, що студентів ніхто не проводжав, хоча серед них явно були першокурсники, ймовірно – неповнолітні.

Побажаємо нещасним заручникам нашої вищої освіти хорошої дороги. А на кінцевій зупинці на мандрівників вже чекають такі самі юні одесити, зі справжнього Євромайдану, які з власної ініціативи визвалися опікати своїх поки що невільних однолітків.

Більше фото

Автор: Людмила Ямщикова

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.

1 Commentaire

  1. І знову таки – отримай все це за свої ж гроші. Я маю на увазі оплату НАВЧАННЯ, а не примусової подорожі

Les commentaires sont fermés.