Луцький #Євромайдан вимагає відставки уряду

Вже третій тиждень лучани мітингують проти диктатури, підтримуючи євроінтеграцію дерави. 

У неділю, 8 грудня, продовжилися багатотисячні мітинги в столиці Волині. О 13:00 на Театральному майдані зібралось понад три тисячі мітингувальників, хоча до завершення акції учасників нараховувалося до п’яти тисяч.

До українців зі сцени виступали місцеві політики та громадські діячі.

Дупутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик повідомив, що у середу, 11 грудня, збиреться позачергова сесія облради. Депутат закликав до люстрації влади, подібної, що в 90-х роках відбулася в країнах Прибалтики.

Громадський діяч Микола Собуцький сам був учасником київських мітингів і сказав, що в столиці України демонстранти не лише з західних областей – там вся Україна. Також активіст закликав лучан їхати в Київ і там відстоювати свою громадянську позицію. Тільки таким чином можна змінити владу.

На завершення мітингу учасники прийняли резолюцію. У ній йшлося про відставку Президента Януковича, уряду Азарова, голови Волинської ОДА Бориса Клімчука та голови Волинської облради Володимира Войтовича.Також учасники вимагають припинити незаконний тиск на миргних мітингувальників по всій країні і випустити на волю незаконнозатриманих громадян. Люди вимагають відновлення євроінтеграційних переговорів.

Більше фото з луцького майдану можна переглянути за цим посиланням.