Примхи цьоці Фемиди: “суд першої інстанції… правильно визначив природу спірних правових відносин”

Сьогодні в Одеському апеляційному адміністративному суді слухали справу стосовно заборони мирних зборів “всім та скрізь” від 25 листопада аж до 31 грудня.

Саме нічне рішення адмінсуду, що оскаржувалося,  було використане для зносу наметового містечка, під час якого “правоохоронці” побили місцевих активістів.

Варто зазначити, що одна зі сторін ще 12 грудня оскаржувала це рішення та програла апеляцію.

Інша сторона по справі подала свою апеляцію. Суд прийняв її до розгляду. Судове засідання навіть відбувалося посеред білого дня, проходило у відкритому режимі і на ньому навіть дозволили вести відеозйомку. Це  все давало надію, що європейські цінності починають проникати навіть крізь суддівські мантії і справу дійсно розглядатимуть по суті. Але надії виявилися марними.

Про перебіг розгляду можна дізнатися з цих трьх уривків відео, які чудово ілюструють загальну картину:

Судді прийняли ухвалу, яка фактично один в один повторює ухвалу від 12 грудня.

Симптоматично (і про це говорив юрист апелянта під час засідання) що на “правильні висновки суду” вже майже місяць кладуть усі: правоохоронці, організатори акцій, громадяни, міськіиконком, адже його абсурдність очавидна навіть дитині.

Тож, судді апеляційного суду цілком закономірно заслужили вигуки “Ганньба!” та такі плакати:

Завтра в іншому апеляційному суді,  обласному, починається низка засідань по справах 3-х затриманих та побитих міліцією активістів, яких було засуджено до штрафів, адмінарештів та громадських робіт.  Найкумеднішим є те,  що практично  одночасно із початком судового розгляду вступає в дію закон про амністію, відповідно до якого  вироки хлопцям мають бути скасовані. Так що матимемо ще один цікавий тест для українськіх суддів

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.