Свій за свого! Треба підтримати політв’язня!

1474573_10151904473288477_1503132297_nМене звати Христина, це – мій чоловік Сергій і маленький син Ярема. Ось уже більше 2 років Ярема росте без тата. І це не тому, що мій чоловік уникає своїх батьківських обов’язків. Навпаки, він дуже любить нас і понад усе на світі мріє бути поруч з нами..
Але вже довгих 2,5 роки Сергія тримають під арештом у Лук”янівському СІЗО за сфабрикованим обвинуваченням. Його можуть засудити до багатьох років тюрми за те, чого він не робив.

Сергія і ще двох підсудних по справі звинувачують у підготовці до підриву пам’ятника Леніну в Борисполі 24.08.2011 р., який на той час вже був демонтований. Кримінальна справа у ЗМІ відома, як справа „васильківських псевдотерористів”.
Підсудним підкинули муляж вибухівки та листівки. Однак, ніщо не пов’язує їх з цими та іншими підкинутими „речовими доказами”: ні на чому немає їхніх відбитків пальців і слідів ДНК. Є лише свідчення брехливого свідка, на якого тиснуть відкритою проти нього кримінальною справою. Окремо, мого чоловіка звинувачують також у закликах до повалення конституційного ладу за популярною нині 109 статтею КК – нема ні доказів, ні свідчень свідків.

Понад 50 народних депутатів написали заяви про взяття хлопців на поруки, однак суд відмовився навіть розглядати ці заяви, заявивши, що це тиск на суд.
Те, що справа є політичним переслідуванням, визнала Гельсінська спілка з прав людини в своїй щорічній доповіді: http://helsinki.org.ua/index.php?id=1362568176

Чому підсудними обрали саме їх? Тому, що вони намагались щось змінити у своїй країні на краще і робили для цього конкретні речі. Як депутати міської ради Василькова, хлопці добились того, що в місті закрили більше 10 нелегальних гральних закладів. Вони домоглись того, що квартири у житловому будинку, які незаконно були надані прокурорам і суддям, повернули інвесторам, а незаконно приватизований гуртожиток – повернули у власність громади тощо.

Не буду довго розписувати, що нам довелось пережити за ці 2,5 роки “слідства” і “судів”..
23 грудня в понеділок у нашій справі починаються судові дебати.
Я звертаюсь до всіх українців, небайдужих громадян і прошу прийти на засідання, щоб підтримати нас своєю присутністю.
Окремо прошу про присутність народних депутатів України, Сергієвих побратимів-свободівців, друзів та усіх, хто його знає.
Також дуже прошу своїх колег-журналістів висвітлити перебіг судових дебатів у медіа.

Сьогодні несправедливо засудять їх, завтра – прийдуть до Вас. Події 1 грудня на Банковій продемонстрували, що випадково потрапити під безжальну руку правохоронителів може кожен.

Нам дуже-дуже потрібна Ваша підтримка.
Буду вдячна за репост, але ще більше – за Вашу особисту присутність в суді.

Отже 23, 24 грудня о 15:00, 25 грудня о 14:00.
Адреса: Києво-Святошинський райсуд м. Києва, вул. Мельниченка, 1.
Їхати маршрутками до зупинки “Янтарна” на Великій Кільцевій:
від метро “Житомирська”, “Нивки” –
№№ 23, 716, 717, 720, 721;
від метро “Академмістечко” –
№№ 301, 304, 401, 408, 438; 56к, 56д;
від Національного цирку – № 721;
від метро “Вокзальна”, з боку центрального входу залізничного вокзалу маршрутка № 401. (Уточнюйте у водіїв, може десь змінився маршрут).
Прикріпила також карту проїзду.
Мій телефон у разі виникнення питань: 063-224-17-30.