У Миргороді на Євромайдані читали антиурядові вірші

 

У Миргороді на Полтавщині провели мітинг на підтримку Євромайдану у Києві. На нього зібралися як місцеві мешканці, так і гості курорту.

До сьогоднішньої події  пенсіонерка Раїса Карюк склала кілька віршів, що стосуються ситуації в Україні. Її виступ багатьох присутніх змушує задуматися  про перспективи розвитку держави.

“Поздравляю з новим ріком українськой мовою. Треба жить з вєсьолой пикой, хоч життя хрєновоє”, – звучить над миргородським євромайданом.

Від базару підходять двоє чоловіків. Уважно слухають виступ Раїси Карюк.

“Її би до нас. Кращої пропаганди проти цієї банди не знайти. Це вже  не поезія, сказано те, що людям давно наболіло”, – пояснює російською 47-річний Олег Фесенко із Дружківки, що на Донеччині. Говорить, владу Януковича  переважна більшість на Донеччині не сприймає. Просто ще рухаються по інерції. Люди  залежні від бюджету чи керівництва організацій. Бояться залишитися без роботи, тому  і не йдуть на підтримку Євромайдану.

” Ви зрозумійте, коли хтось там каже, що Донбас – за Януковича і  пеер, тобто ригів, то це брехня. Ну є деякі, але їх меншість. Олег вірно каже, люди бояться за свою роботу. Але скажу, що накипіло. Якщо громадянин  не може відстоювати своє право на нормальне життя, бо має страх, що його завтра ж викинуть на вулицю, то що ж це за держава у нас така? От зі всіх кутків кричать: “Криза-криза!”. Тоді запитання, а звідки у нас за останні роки з’явилося стільки мільярдерів? Людям дійсно накипіло, не хочуть вони жити у державі із мафіозних кланів. Я теж, хоч сам і донецький мешканець, передав для потреб євромайдану 300 гривень”, – пояснює його товариш.

Каже, на миргородському курорті  багато відпочиваючих не лише з Донбасу чи півдня України, а й із Росії. То більшість підтримують вимоги людей на євромайдані.

По закінченні мітингу організатори миргородського штабу спротиву повідомили про пікетування із понеділка військових частин зв’язку та бригади тактичної авіації. Обидві військові частини розташовані у Миргороді. А також пікетуватимуть місцеві міліцію та прокуратуру.

Микола МАРЧЕНКО

Джерело: <a href=”http://gazeta.ua/articles/life/_dal-nakaz-hohlam-azarov-ne-kuplyat-meshok-muki-na-poltavschini-chitali-antiuryad/531989″>Gazeta.ua</a>