Прокурор Тернополя проти Площі Героїв Євромайдану

Прокурор міста Тернополя звернувся з позовною заявою в Тернопільський окружний адміністративний суд про визнання протиправним та скасування рішення сесії міськради щодо перейменування Майдану Мистецтв на Площу Героїв Євромайдану. Ухвала суду про відкриття провадження у даній справі датована 30 січня 2014 року. До судовий розгляд справи призначено на 11 лютого 2014 року о 11 год. в приміщенні суду за адресою вул. Кн. Острозького, 20.

Міський голова Тернополя Сергій Надал відреагував на судовий позов та порадив прокуратурі займатися боротьбою із злочинністю.

«Є позиція громади міста – у Тернополі повинна бути площа Героїв Євромайдану. На прохання тернополян ми прийняли відповідне рішення сесії Тернопільської міської ради дотримуючись чинного законодавства. Якщо прокуратура вирішила оскаржити дане рішення, то мабуть прокурору сьогодні мало негативу від громади Тернополя. У нас є практика по перейменуванню вулиць та площ, ще у 2010 році ми перейменували вулицю сталінського генерала Івана Черняховського на благозвучну Героїв Крут. Це рішення теж було оскаржене, однак ми виграли всі суди в тому числі найвищої інстанції. Прокуратура повинна займатися боротьбою із злочинністю, наркоманами, підпільними казино і гральними автоматами, а не суспільно значущими рішеннями міської влади та громади. Площа Героїв Євромайдану в Тернополі буде існувати», – зауважив Сергій Надал.

Нагадаємо, 23 січня Тернопільська міська рада вирішила перейменувати Майдан Мистецтв на Площу Героїв Євромайдану. Таким чином депутати увіковічнили в історії трагічні події, які сталися на вул. Грушевського в Києві 21 та 22 січня 2014 року, численні факти побиття мирних громадян, а також криваві події, які призвели до людських жертв.

Майдан інформував про рішення сесії Тернопільської міської ради про перейменування

1 Commentaire

Les commentaires sont fermés.