Гуманітарна солідарність благодійна програма допомоги лікуванню та реабілітації постраждалих під час масових протестів

Сергій Жадан, Оксана Забужко, Андрій Курков, Василь Князевич

irf_building300x225Масові акції протесту, які розпочалися 21 листопада 2013 року, сколихнули Україну. У Києві та багатьох регіонах, сотні протестувальників, випадкових громадян, журналістів та медиків, а також службовців МВС зазнали поранень. Що найжахливіше – загинули люди.

Тут ми не даємо оцінку правим і винуватим у цьому спровокованому конфлікті, який загрожує громадянському миру і самому існуванню української держави. Народ, історія винесуть своє судження. Сьогодні і для нас, і для всієї України найголовнішою є наша національна солідарність задля припинення кровопролиття та надання, насамперед, медичної допомоги всім постраждалим.

Ми засуджуємо будь-яке насильство щодо потерпілих громадян та медиків, які надавали їм медичну допомогу.

Ми закликаємо всі сторони не допускати політизації надання медичної допомоги.

Ми заявляємо про неприпустимість перешкоджання медичним працівникам у здійсненні їх гуманітарної місії та професійних обов’язків.

З цією метою ми оголошуємо про започаткування благодійної програми адресної допомоги на лікування та реабілітацію постраждалих під час масових протестних акцій “Гуманітарна солідарність”.

«Гуманітарна солідарність» збирає благодійні пожертвування для надання цільової адресної допомоги на лікування та реабілітацію всім постраждалих під час протестів.

Благодійна допомога надаватиметься через самоорганізовані громадські ініціативи, які вже надають медичну допомогу, шляхом виділення благодійної допомоги для лікування самим потерпілим та через їхніх рідних та близьких, через громадські організації, зацікавлені в організації такої допомоги.

Оскільки у багатьох випадках лікування може бути пов’язаним з захистом прав потерпілих на доступність медичної допомоги та лікування, діяльність благодійної програми сприятиме також вирішенню правових питань у кожному окремому випадку.

Рішення щодо адресної допомоги прийматиметься Експертною радою, в яку входять незалежні авторитетні лікарі й юристи.

Ми, члени Наглядової Ради, гарантуємо власним ім’ям чесність, підзвітність і максимальну ефективність використання зібраних коштів.

Організаційний, адміністративний і інформаційний супровід цієї ініціативи здійснюватиме Міжнародний фонд “Відродження“.

«Гуманітарна солідарність» приймає благодійні пожертвування у відкритий спосіб. Інформація про пожертвування оприлюднюється за бажанням благодійників.

Реквізити для отримання благодійних пожертв у національній валюті:
Отримувач – Міжнародний фонд “Відродження”, код ЄДРПОУ 03358819
Рахунок #26009200043189 в ПАТ “Сітібанк” в Україні, МФО 300584

З всіма питанням та пропозиціями звертатися: human_solidarity@irf.ua, (044) 484 04 87, 050 383 0 555.