Представник УГКЦ взяв участь в Екуменічній асамблеї в Майнці

mainz

З 30 квітня по 4 травня в м. Майнц (Німеччина) під девізом «Майбутнє, якого ми прагнемо – життя замість знищення» відбулась Екуменічна асамблея, у якій взяв участь проф. Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології.

Вже традиційно тема християнської відповідальності за створений Богом світ є одним із ключових пунктів екуменічного діалогу поряд із темами справедливості та миру в сучасному світі. Екуменічна асамблея у Майці, починаючи від першого дня, тема якого була: «„Батьківщина Земля“ – справедливість, мир, збереження створіння і екуменічна духовність», особливу увагу приділила також сучасним екологічним проблемам та ролі християн у їх вирішенні. Поряд з пленарними засіданнями протягом 5 днів відбулася праця у понад 150 робочих секціях та різних тематичних заходах.

Учасники Асамблеї вбачають причини змін клімату, виснаження природних ресурсів, воєнних конфліктів та зростання бідності у світі в існуючому суспільно-економічному порядку та споживацькому ставленні, що призводять до того, що багато людей залишаються «за бортом». В цьому сенсі зусилля Екуменічної асамблеї були сконцентровані на пошук інструментів для «великої трансформації», передумовою якої є внутрішні зміни людей на стійкій духовній основі.

В рамках Асамблеї в церкві Христа м. Майнцу відбулось екуменічне богослужіння, під час якого учасники Асамблеї молились за мир у всьому світі та зокрема за мир в Україні.

Організатори сподіваються, що захід стане вагомим внеском на паломницькому шляху християн і Церков до справедливості, миру і збереження створіння, до якого закликала в минулому році Всесвітня Рада Церков.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології