Реалії надання адміністративних послуг населенню в м. Прилуки

Небайдужі представники громадських організацій, керівництво та працівники Прилуцького Центру надання адміністративних послуг та Прилуцької міської ради долучились до обговорення Аналітичного звіту на круглому столі “Вдосконалення діяльності Центру надання адміністративних послуг: обговорення проблем та перспективи їх подолання”, який пройшов 29 жовтня 2014 року в м. Прилуки.
Протягом півроку громадські організації Центр Доброчин та Чернігівський Центр Прав Людини здійснювали моніторинг та оцінку діяльності Центрів надання адміністративних послуг Чернігівської області, зокрема ЦНАП міста Прилуки та Городнянської райдержадміністрації, за результатами якого і було видано Аналітичний звіт. Звіт можна завантажити за посиланням
http://www.dobrochyn.org.ua/_publics/ukr/1414413880-report_admin.pdf.

В цілому загальні висновки про діяльність ЦНАП є позитивними. Відмічено, що при проведенні спостережень нарікань від відвідувачів щодо роботи ЦНАПу не виникало. Доступністю інформування про процедури отримання адміністративних послуг, якістю консультування в Центрі залишилися задоволені всі без виключення респонденти, які взяли участь в опитуванні. Одержувачі послуг в цілому були задоволені якістю обслуговування.
Також було озвучено низку проблем, які заважають залучити до участі в роботі ЦНАПу більше коло надавачів послуг та вивести якість надання послуг через Центр на більш високий рівень.
Учасники заходу обговорили результати моніторингу та напрацювали рекомендації щодо вдосконалення діяльності ЦНАПів. Отримана інформація стане основною для прийняття адміністративних рішень щодо фінансових аспектів, кадрових рішень та залучення потенціалу громадськості на забезпечення надання якісних адміністративних послуг споживачам усіх категорій.
Дрозд Наталія, dobrochyn@cn.relc.com, тел. 67 71 81

* * *
Метою проекту «Підвищення ефективності діяльності Центрів надання адміністративних послуг Чернігівщини через громадський моніторинг та лобіювання пропозицій», що здійснюється Центром «Доброчин» за підтримки Програми «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду “Відродження”, є громадський моніторинг та оцінка діяльності ЦНАП Чернігівської області для забезпечення надання якісних послуг усім категоріям споживачів.