Церкву на Рівненщині атакували козачки та монахи з Почаєва

Мешканці с. Птича, Дубенського району на Рівненщині вирішили на загальних зборах села перевести церковну громаду під юрисдикцію Киівського Патріархату. Це викликало шалений спротив у промосковськи налаштованого священника. З Рівенського Єпархіального управління (МП) до села невідкладно прислали “гумконвой” у вигляді панотців, монахів із Почаївської Лаври і, зібраних по навколишніх селах “тітушок”. Цей десант негайно взявся штурмувати сільську церкву. Особливо відзначалися монахи спортивної статури і з очевидними навиками єдиноборств. Одразу видно, що братія посилено подвизається у постах і молитві.На захист храму стали місцеві селяни, патріоти та націоналісти з Рівненщини, долучилась міліція. Люди готові захищати свій храм і свій вибір до останнього.  Нічний штурм храму “московським десантом” виявився невдалим. Тож братія і братва відступили, вкравши церковну браму. Напевно, за звичкою. Ну, на металобрухт здати ж можна. Потім поставили коло церкви торгового намета.Чи то з метою агітації, чи ще для чогось. Наразі ситуація в селі доволі напружена, мешканці очікують провокацій і повторного штурму храму.Пішли чутки, що на підмогу “канонічеському православію” виїхало ще чотири автобуси з Почаєва, напаковані тітушками і “козачками”, котрі там відсиджуються і котрих наша доблесна СБУ там впритул не бачить. Така ось ситуація. Але я не про те. Є така приказка: поки грім не вдарить – хлоп не перехреститься. Оце вона в дії. Це ж потрібно було 23 роки незалежності жити з полудою на очах, утримувати і всіляко респектувати оте “канонічеське” православіє в Україні, добре знаючи, що воно є не лише п`ятою колоною Москви, а й до християнства має досить приблизне відношення, оскільки проповідує не духовні цінності, а імперське рабство. І, навіть, зараз , коли в нас війна з Росією (не варто замилювати очі отим терміном АТО), ми дозволяємо в державі діяти відверто ворожій структурі. Ми закриваємо очі на те, чим займаються московські попи в храмах і поза ними, толеруємо їхні цинічні проповіді про “славянскоє єдінство”, “канонічність МП”, єдиного пастиря ( причім : мається на увазі не Цар світу, а цар московський) і єдине стадо.  Тема єдиного стада, як ніколи актуальна : на порозі рік Кози, чи Вівці.І питання стоїть : ми що і надалі будем жертовним стадом на заклання, чи, таки, оберемо достойних пастирів і будемо Божими овечками і Божим народом? Дзвінка Торохтушка

Джерело: http://tenews.te.ua/news_all.php?id=2385
Новини Тернопільщини

1 Commentaire

  1. Мирянам самим треба зрозуміти, що заклики до держави (СБУ), мовляв, що вони там роблять – неправомірні і навіть можуть бути провокацією для заохочення ще більшого інозенного втручання на “релігійній” основі, вже під приводом захисту релігійних прав. Єдине, що ви маєте право вимагати від держави, – це ваше право на свободу віроісповідування, тобто молитись вашому Богу, чи молитись так, як ви вважаєте правильним.
    Але ніщо не заважає вам, як громаді, нести роз’яснювальну роботу серед своїх односельчан, виходячи і на обласний рівень і вище. – Місіонерство!
    Або хто вам заважає провести кампанію бойкоту Почаївської Лаври серед віруючих? Якщо можуть вести кампанію за бойкот російських товарів, то чому не можна бойкутувати ворога, хоч і в сутані? Адже проблема не в багатоконфесійності, а в тім, що одна лише “українська” церква – УПЦ МП – стоїть не на продержавницькій, патріотичній платформі, а на платформі одвічного історичного визискувача українського народу – імперської Москви. Головна причина такого становища полягає в тому. що весь клір УПЦ МП, якому більше 50 років, пройшов через лапи КГБ – ФСБ: хто був делегований прямо з КГБ, а хто був завербований. Хто сумнівається в тому, що нинішній глава УПЦ МП – Онуфрій – пов’язаний з КГБ по рукам і ногам? Так чого від цього кліру можна чекати? Адже агентом КГБ стають на все життя!
    І насамкінець: якщо з Почаєва можуть присилати монахів споримвної форми, чому у вас намає можливості зібрати молодих хлопців спортивного покрою, щоб дати нахабам доброї прочуханки? – Щоб не кортіло!

Les commentaires sont fermés.