Дитяча коляда мандрувала Полтавою. Традиції відроджуються.

Сьогодні на власному досвіді вкотре  переконався, що численні розмови в пресі та соцмережах про активне відродження національної свідомості, традицій та патріотизму українців на лівобережній Україні дійсно не порожні слова. Невеликим колективом активістів завітали до однієї з кав’ярень в центрі Полтави щоб погрітись і заколядувати. Тільки замовили собі каву, як до закладу закотився галасливий дитячий гурт і розпочав колядки. Мушу визнати, що колядували діти на значно вищому рівні ніж ми. Власне, у них була підготовлена добротна різдв’яна міні-вистава.

Ми подумали, що це якийсь гурток народної творчості чи щось подібне. Звісно, вирішили поцікавитись, звідки такі чудові діти і на що збираються витратити зароблені гроші. Думалось про звичні дитячі бажання: солодощі, цукерки, іграшки. Поспілкувавшись з мамою одного з дітлахів, виявилось що це учні 5-В класу 33 школи-гімназії міста Полтави, за підтримки класного керівника і батьків, вирішили таким чином наколядувати грошей щоб підтримати вояків АТО. Сльози на очах з’являються, коли розумієш на таких реальних прикладах всю глибину змін що зараз відбуваються у суспільстві. Звісно, молодець класний керівник та батьки, котрі допомогли дітям з костюмами та сценарієм. Але подивіться на цих діточок. В око впадає щирість цих дітей. Видно, що колядують вони виключно з власної волі і для задоволення власного та тих, хто знаходиться навколо. Така собі синергія душі і серця.

За три години різдв’яно-колядної подорожі центром міста, діти назбирали 1200 гривень. Завтра вони роз’їдуться на канікули, зберуться на Водохрещу і всі разом ще пощедрують і передадуть зібрані гроші якомусь вояку чи волонтерському центру.

Ігор Кіянчук

A propos Ігор Кіянчук 215 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан

1 Commentaire

  1. Уважаемый Игорь! Большое спасибо за столь высокую оценку нашему творчеству. Ребята и их родители постарались в этот морозный день создать для жителей Полтавы праздничное настроение. Приятно было видеть улыбающиеся лица прохожих. И моя детвора тоже находилась в восторге, что они делают. Красные щёчки, сияющие глаза, а главное- сплочённость в общем деле. Влиться в общее дело для Украины -великая честь для детей! Отдельное спасибо моим верным помощникам -родителям! Они всегда рядом, всегда поддержат и помогут.

Les commentaires sont fermés.