“Вільні люди” повернулися з-під Дебальцево де презентували фільм “Добровольці Божої чоти”

10995940_10152759519158877_987437304554817355_o

Волонтери мережі “Вільні Люди” повернулися з-під Дебальцево. Привезли джгути, бандажі (медики сказали, що цього дуже не вистачало в Вуглегірську), ящики з мандаринами, яблуками, шоколад і Мівіну. Але основною метою поїздки була не гуманітарна допомога, а підняття бойового духу наших вояків. Волонтери привезли на передову фільм “Добровольці Божої чоти”. Разом із ними приїхав режисер фільму Леонід Кантер, який вирішив особисто представити свою роботу.

Під час перегляду весь час чулися вибухи і стрілянина, але волонтери задоволені, що змогли дістатися сюди, бо фільм неабияк підіймає моральний дух.
“Хлопці дивилися стрічку із захопленням, тільки іноді реагували на зовсім близькі розриви снарядів. Ні, вони не боялися. Переживали за нас”, – розповідає волонтер “Вільних Людей” Валентин.

волонтери разом із бійцями та автором фільму

Околиці Дебальцево усі в воронках, ворог сприймає оголошення миру – часом для наступу. Намагаються зламати бійців морально, надсилають смс типу: “нас злили” і “все пропало”, але хлопці усе це розуміють.
За словами волонтерів, найбільшою допомогою військовим зараз буде віра і молитва за них, а не панічні пости у соцмережах.
“Хто бажає реально допомогти, повинен йти збирати та відправляти на передову допомогу. Паніка і нагнітання ситуації тільки шкодить бійцям”, – говорить Валентин.

Додому виїхали ще по-світлому. В одному місці снаряд потрапив у газову трубу під землею, у небо підіймався величезний стовп полум’я і диму. Повернулися втомлені, але спокійні. Хлопці стоять там за нас і наші мирні міста, а ми повинні підтримувати їх.