Нове життя в Харкові: Ярмарок можливостей

ГО «Автомайдан-Харків» в партнерстві з ГО «Станція-Харків» за підтримки Східного регіонального представництва міжнародного фонду “Відродження” 17 квітня з 11.00 до 16.00 проводить Ярмарок можливостей для тимчасово переміщених осіб зі Сходу України.

Мета Ярмарку – допомогти людям, що приїхали до Харкова з зони АТО, знайти тут своє місце і влаштуватися професійно, соціально тощо. Ми хочемо продемонструвати, що Харків – був, є і буде відкритим містом, його мешканці готові прийти на допомогу постраждалим внаслідок соціальної катастрофи на Донбасі.

Чому це важливо для міста?

Що таке Ярмарок можливостей?

Чому варто відвідати Ярмарок переселенцям і як до нього підготуватися?

Чому варто прийняти участь в Ярмарку підприємствам?
Чому це важливо для міста? Ми констатуємо, що події на сході країни набули хронічного характеру і є такими, що не мають остаточного розв’язання у найближчий рік. Тож велика кількість людей залишатимуться в Харкові і потребують соціальної адаптації за містом тимчасового проживання. За даними Регіонального штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням вимушених переселенців, станом на початок березня 2015 р. в Харківській області перебуває 145 тис. внутрішньо переміщених осіб, також є дані, що насправді ця цифра в кілька разів більша. Перебування цих людей в «підвішеному» стані (без роботи, забезпечення тощо) позбавляє країну робочих талантів та створює осередки соціальної напруги в громаді.

Що таке Ярмарок можливостей? Ми збираємо в одному приміщенні великі компанії-роботодавці м. Харків, представників соціальних служб та громадських організацій, що опікуються справами тимчасово переміщених осіб в місті. Кожна компанія/ служба буде представлена інформаційним стендом, за яким знаходяться представники, що нададуть інформацію, відповіді на запитання відвідувачів тощо.

Одночасно з основною подією на Ярмарку відбуватимуться різноманітні семінари, тренінги психологів, юристів з питань, актуальних для переселенців, наприклад: як і де шукати роботу, як скласти резюме, як адаптуватися на новому місці, як отримати пільги тощо.

Чому варто відвідати Ярмарок переселенцям?

  • тут в одному місці ви зможете зустріти всі служби, які займаються допомогою тимчасово переміщеним особам, та поставити запитання, що Вас турбують, під час семінарів або під час спілкування біля стендів;
  • тут Ви знайдете більше 20 підприємств, які шукають працівників саме серед переміщених осіб;
  • тут Ви зможете познайомитись з громадськими організаціями Харкова, що нададуть Вам підтримку в найрізноманітніших ситуаціях;
  • тут Ви зустрінете переселенців, які вже успішно влаштувались в Харкові, вони поділяться своїм досвідом;
  • тут Ви протягом дня зможете отримати найрізноманітніші навички, які Вам знадобляться для подолання кризової ситуації, влаштування на роботу тощо

Підготуватися до участі в Ярмарку:

Напередодні Ярмарку ми будемо проводити семінари по написанню резюме, де ви зможете отримати навички складання резюме, підготуватися до розмови з роботодавцями, дізнатися більше про формат Ярмарку та його учасників. Тож приходьте на наші заходи.

Уважно слідкуйте на сайті за переліком компаній, які приймуть участь в події, та їх вакансіями.

Чому варто прийняти участь в Ярмарку підприємствам?

Завдяки міжнародній підтримці участь у Ярмарку є безкоштовною.

  • Ярмарок – це соціальний захід, спрямований на вирішення нагальних проблем громади, він допоможе вам реалізувати соціальну відповідальність свого бізнесу,
  • до таких подій сьогодні прикута увага ЗМІ, тож участь дасть Вашій компанії можливість отримати позитивний розголос в ЗМІ,
  • люди, які приїхали в Харків із зони АТО – це в мирному житті фахівці в різних галузях, серед яких ви можете знайти унікальні таланти для свого підприємства. Ярмарок дозволить вам зустрітися щонайменше 1000 переселенців та мешканців міста Харків в якості потенційних працівників.

Підготуватися до участі в Ярмарку:

Заповніть анкету учасника – ми Вам зателефонуємо для підтвердження реєстрації. Не пізніше, ціж за 1 день до Ярмарку ми надішлемо Вам розташування Вашого місця в залі.

На Ярмарку кожне підприємство отримає стіл та 2 стільці, тож візьміть з собою яскравий банер, який виділить ваше підприємство. Приготуйте раздаткові матеріали про своє підприємство.

Ви також можете заявити семінар на тему, що може бути актуальною для переселенців (до 1 години), у випадку, якщо ми виберемо вашу тему, ми надамо вам приміщення та розрекламуємо захід серед відвідувачів.

Зв’яжіться з нами, якщо у Вас виникли запитання:

Михайло Довгопол m_dovgopol@yahoo.com

Джерело