Що приховують від громадськості головні лікарі Полтавщини?

З глибоким подивом для себе побачив сьогодні в мережі Facebook таке повідомлення

-46  В ПОЛТАВЕ

Поспілкувавшись з Ігорем та Юлею вияснив наступне: вчора в актовому залі обласного онкодиспансеру відбулось зібрання головних лікарів Полтавської області, на якому обговорювалось, крім інших, питання корупції в медичних закладах. На збори завітали представники громадськості, члени Громадської комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Громадської ради при Полтавській обласній раді Юлія Плужник (голова комісії) та Ігор Убий-Вовк. Після виступу начальника відділу медичних кадрів Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації Оглоблі Олександра Миколайовича, котрий роз’яснював присутнім особливості антикорупційного законодавства, сам пан Оглобля О. М. та заступник директора департаменту, начальник управління лікувально-профілактичної допомоги населенню та медичних кадрів Курилко Юрій Васильович в доволі категоричній формі підняли питання присутності представників громадськості на цьому зібранні.  Як це відбувалося можна побачити на відеозапису

З якогось дива панове чиновники Оглобля О. М. та Курилко Ю. В. забули, що знаходяться в державному приміщенні, що зарплату отримують з бюджету і не мають ні морального ні юридичного права щось приховувати від людей, котрі утримують це приміщення і платять їм заробітну плату. На превеликий жаль, голосування учасників зборів (головних лікарів медичних закладів Полтавщини), котрі одностайно вирішили сховатись від представників громадськості, говорить про глибоку кризу у взаємовідносинах між громадськістю і медичними чиновниками, про те, що ніяких реформ в медичній галузі області не відбулося, що й надалі вони почуваються закритою кастою, котра не підзвітна людям, котрі її утримують. Про яку відкритість роботи, про яку співпрацю з громадськістю можна говорити, коли чиновники дозволяють собі такі протиправні, антигромадські дії?

Що цікаво, на сайті Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА про це зібрання ні анонсу ні звіту, тобто жодного слова. Таємні збори?

Про що бояться відкрито говорити чиновники від медицини, що приховують від людей? Адже крім медичної таємниці, тобто конкретних діагнозів конкретних людей, нічого приховувати вони не мають права. Дуже хотілося б почути відповідь на ці питання від директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Лисака Віктора Петровича, та від Голови Полтавської ОДА Головка Валерія Анатолійовича.

Ігор Кіянчук, ІЦ “Майдан Моніторинг”

 P. S. Під час написання матеріалу вияснилось, що на сайті Полтавської ОДА на сторінці контактів департаменту  вказано адресу сайту, котрий не оновлюється з 2012 року.

Департамент охорони здоров'я   Полтавська обласна державна адміністрація
Скрін-шот з сторінки контактів Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА

Насправді ж сайт Департаменту охорони здоров’я знаходиться за іншою адресою.

Як можна довіряти цим чиновникам організацію такої важливої галузі як охорона здоров’я, якщо вони не спроможні навести елементарний лад на сторінці контактів департаменту? Чи так зроблено спеціально?

A propos Ігор Кіянчук 215 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан