Українська Миротворча школа. Світ чекає від нас розповіді про Україну

Там, де є конфлікти, в усьому світі завжди виникають миротворчі школи. Досвід їх діяльності говорить про те, що хтось має виступати посередником між сторонами конфлікту, підводити їх до діалогу та порозуміння. Наприклад, діяльність миротворчої школи в Північній Ірландії призвела до того, що ватажки з обох конфліктуючих сторін пишуть дисертації на теми миротворчості.

Організатори Української миротворчої школи відвідали Польщу, Велику Британію, Ізраїль саме з метою визначення найбільш близьких до наших типів конфліктів та переймання досвіду їх вирішення.

Інформації про конфлікти в Україні, про їх мотиви, перебіг і боротьбу з ними дуже мало в світі. «В Польщі рівень знань про наші реалії дуже низький. Вплив ЗМІ Росії там великий. Треба багато працювати, щоб донести наші події до світу. – поділилася думками Наталія Зубар, голова правління Інформаційного центру «Майдан Моніторинг» та координатор Української Миротворчої Школи. – У нас є плани вмістити німецьке суспільство в наш контекст, розпочавши нарешті, польсько-німецько-український діалог. Німці дуже бояться слова війна».

В Польщі фільм про українського волонтера показували по телебаченню і зараз його внесли до переліку документальних фільмів для показу на Docudays.

Українська миротворча школа співпрацювала з Румунським консульством, яке дуже позитивно сприйняло проект и зацікавлене з його продовженні.

Світ від нас чекає розповіді про Україну.