В Кіровоградській області виявлено багато сепаратистських сайтів і спільнот

В той час, як проти України, у значній мірі за допомогою інтернет-ресурсів, ведеться потужна інформаційна війна, працівниками Служби безпеки України, в тому числі за сприяння небайдужих жителів Кіровоградщини, виявляється велика кількість груп сепаратистської та антиукраїнської спрямованості.

Про це стало відомо з інтерв’ю з начальником профільного відділу управління СБ України в Кіровоградській області Дмитром Куценком, опублікованого в інтернет-виданні “Факти Єлисаветграду”.

За його словами, на території області та країни існує велике число сайтів та соціальних спільнот, учасники яких розповсюджують заклики сепаратистського характеру та активно пропагують антиконституційну діяльність.

Більшість таких спільнот адмініструються з території РФ та виконують вказівки російських спецслужб щодо маніпулювання свідомістю українців, координації проросійськи налаштованих громадян та представників проросійських об’єднань для підбурювання антидержавних акцій та дестабілізації суспільно-політичної обстановки в регіоні.

Управлінням Служби безпеки України в Кіровоградській області здійснюється постійний моніторинг таких спільнот, до того ж свідомі користувачі мережі допомагають у виявленні сайтів та спільнот сепаратистів.

Службовці СБУ вдячні громадянам за їхню активність і небайдужість та нагадують, що допомогти у виявленні зазначених інтернет-мереж може кожен житель області. З інформацією про такі спільноти і сайти, чи то людей, які займаються їх наповненням,  можна звертатись за номером (0522) 36-13-06 та на електронну адресу управління usbu_kvg@ssu.gov.ua. Кожне повідомлення буде ретельно розглянуте. У випадку підтвердження викладеної інформації, вживатимуться заходи відповідно до чинного законодавства.

Джерело