Бєларуське Радіо Рацыя отримало попередження….

Декілька інтернет-ресурсів, які працюють в бєларуському інформаційному просторі, але не перебувають у національній доменній зоні, отримали ідентичні за змістом попередження від Міністерства інформації Бєларусі.

Регулюючий орган виніс цих ресурсів попередження «за поширення недостовірної інформації, яка може завдати шкоди державним чи громадським інтересам». Однак Мінінформ не уточнив, яка саме інформація визнана «недостовірної».

Мінінформ нагадує про можливість обмеження доступу до інтернет-ресурсу, який отримав два письмових попередження протягом року.

Такі попередження отримали сайт Бєларуського радіо «Рацыя» racyja.com і сайт freeregion.info

Відзначу, що редакція Бєларуського радіо «Рацыя» фізично знаходиться в Польщі і працює згідно з польським законодавством. «Рацыя» неодноразово намагалася акредитувати в Білорусі своїх журналістів, але безуспішно.

Голова правління «Беларускага Радиё Рацыя» Євген Вапа, коментуючи отримане від Міністерства інформації Білорусі попередження, нагадав, що в документах, які радіо подавало в МЗС у Білорусі, вичерпно вказані всі відомості, які зараз запрошувати Мінінформ. У своєму коментарі він також зазначив:” – Хацеў бы падзякаваць за такую рэкламу нашага радыё, якую робіць міністр Ананіч. Мы з’яўляемся ўстановай, якая дзейнічае паводле законаў польскай дзяржавы, усе дадзеныя ёсць на нашым сайце. Калі мы падаем запыты адносна акрэдытацыі нашых журналістаў у беларускае МЗС, то там прысутнічае поўная інфармацыя згодна з усімі статутамі. Прасіў бы можа, каб была каардынацыя паміж міністэрствамі. Мы з’яўляемся незалежным медыя і мне здаецца, што гэта вялікая памылка, абсалютна несур’ёзны крок, калі на СМІ, якое не мае нічога супольнага з заканадаўствам Рэспублікі Беларусь, ідуць такія звароты. …Такімі лістамі спадарыня міністр Ананіч напэўна проста хоча зрабіць нам бясплатную рэкламу. Калі сур’ёзна, то калі хтосьці і наносіць шкоду іміджу Рэспублікі Беларусь, то гэта робіць спадарыня міністр. Гэта чарговае пацверджанне, што нічога супольнага з дэмакратыяй ці свабодай слова ў Беларусі, з існаваннем незалежных СМІ – няма. Гэта сумны доказ перад рыжскім самітам, які адбудзецца праз тыдзень, дзе будуць гаварыць пра нармалізацыю і пацяпленне адносін з Еўразвязам, а тут такія лісты. Цікавым з’яўляецца тое, што гэты ліст прыйшоў на нашу электронную скрыню, у той час калі тое, што патрабуе ад нас міністэрства інфармацыі, ёсць на нашай інтэрнэт-старонцы.”

Детальніше про ситуацію можна прочитати на іменці радіо : http://www.racyja.com/palityka/belaruskae-radyyo-ratsyya-atrymala-papya/