Виставка про переселення росіян у вимерлі від Голодомору українські села

15 травня о 15:00 Національний музей «Меморіал пам’яті жертв Голодоморів в Україні» запрошує на відкриття документальної виставки «Асиміляційна політика в Радянській Україні: крізь призму вивчення історії Голодомору». За словами організаторів, вона надасть докази насильницької політики комуністичної влади щодо винищення голодомором сіл на півдні та сході України у 1933-1934 рр. і подальшого переселення туди жителів російських губерній.

 

Один із документів виставки «Асиміляційна політика…»

Виставка «Асиміляційна політика…» також дасть відповіді на такі запитання: чому населення східних та південно-східних областей України є більш зросійщеним, порівняно з іншими регіонами? Чому в деяких районах в документах простежується чітка зміна етнічного складу населення після 1933 року, що зафіксовано даними Всесоюзного перепису 1939 року? Чому саме там дослідники історії Голодомору неодноразово фіксували від людей (які могли пам’ятати цю трагедію) відповіді на кшталт «ніякого голоду не було»?

Відвідати експозицію можна за адресою: м. Київ; вул. Лаврська, 3.

Джерело

1 Commentaire

  1. Комуністична влада тому і комуністична, що не визнає шовінізму. Українці становлять значну частину населення Росії. Це що – результат зусиль по українізації Росії?

Les commentaires sont fermés.