Міський голова Олександр Мамай обманює мешканців Полтави, що до вартості перейменування вулиць

 ​”Якщо людина живе в оточенні тоталітарної пропаганди і не помічає її, значить пропаганда досягла своєї мети.” Вацлав Гавел.

   Побачив на сайті Полтавської міської ради матеріал під назвою ​”Міський голова Олександр Мамай не змінив своєї позиції щодо питання перейменування вулиць”. І вкотре здивувався маніпуляціями, до яких вдається пан Олександр Мамай задля дешевого піару. Втім, чи дешевого? Як на мене, то дуже навіть дорогого для громадян, а дешевого лише для чинного міського голови тому що нічого не потрібно робити і знову можна оманливою “турботою” прийти до влади. Дорогого для громадян, тому що неймовірно дорого всі ми зараз платимо за війну, якої, переконаний не було б, якби Закон України “​Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки“, котрий так не бажає виконувати міський голова, було прийнято ще 25 років тому.

    Поясню в чому обман і маніпуляція. По-перше, проти нашої країни ведеться не проста, а гібридна, в першу чергу, інформаційна війна. Тому твердження Олександра Мамая, що “перейменовувати цілі райони і 70% вулиць міста одразу ж і в короткий термін – не найголовніше на сьогодні завдання” є нічим іншим як роботою на ворога. По-друге, його твердження, що “перше, що їх (громадян – автор) непокоїть – фінансові труднощі. Кожен з них прекрасно розуміє, що переоформлення документів «лягає» на його плечі.” не відповідає дійсності, адже документи, які засвідчують право власності фізичних або юридичних осіб на об’єкти нерухомого майна залишаються чинними, реєстрацію місця проживання спеціально змінювати не потрібно, законодавством не передбачено граничних строків зміни юридичної адреси. Простою мовою це означає, що ні громадянам ні юридичним особам не потрібно бігати по інстанціям і переоформляти документи до того часу, доки не виникне така потреба з інших причин. Для чого обманюєте людей, пане міський голова? Думаєте на такій псевдотурботі отримати декілька додаткових відсотків голосів? Так на обмані й маніпуляціях втратите значно більше!

  А якби пан Мамай, котрий обираючись на посаду, позиціонував себе як господарник, мав хоч трохи хисту міського управління, то не потрібно було б і на таблички витрачатись. Достатньо затвердити єдиний макет таблички з назвою вулиці, котрий дозволяє розміщення реклами, не влаштовувати монополі, а дозволити виготовляти таблички усім бажаючим, аби табличка відповідала затвердженому макету. Переконаний, вже за рік ми мали б нові таблички з назвами вулиць по всьому місту і без витрат бюджетних коштів.

   Про правові засади перейменування вулиць, провулків, проспек­тів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, розташованих на території населених пунктів можна легко дізнатись з ​Методичного збірника, що розміщений на сайті Інституту національної пам’яті.

    Сподіваюсь, комуністично-тоталітарна пропаганда в Полтаві вже потрапила на смітник історії і після виборів чинний міський голова, колишній регіонал і відомий гречкосій, котрий піддався її впливу, стане таким же сміттям історії, як і комуністично-тоталітарні назви вулиць, районів, проспектів і т. ін.

Ігор Кіянчук, ІЦ “Майдан Моніторинг”

A propos Ігор Кіянчук 215 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан