На Новопсковщині налагоджують порозуміння між місцевими мешканцями та переселенцями

5 грудня 2015 р. в Новопскоському краєнавчому музеї місцеві жителі та переселенці разом навчалися українській вишивці. Захід мав назву «Традиції вишивання на Слобожанщині». Участь у ньому взяли п’ятеро внутрішньопереміщених осіб та п’ятеро  жителів Новопсковського району. Майстер-клас по вишиванню в техніці косий крестик провела майстриня з художньої вишивки Гнатенко Віри Миколаївни з с. Піски.

Учасники за навчанням
Учасники за навчанням

В ході навчання учасники прослухали тематичну екскурсію наукового співробітника музею Сухоради Олени за темою «Орнаменти Слобожанщини». Екскурсія була змістовна та цікава і дуже сподобалось учасникам заходу.

SAM_0289

В рамках заходу обговорювалися проблеми інтеграції внутрішньо переміщених осіб в громаду Новопсковщини. Найбільше людей цікавила інформація про проведення дозвілля. Місцеві жителі повідомили про місця відпочинку та можливість безкоштовного відвідування тренування з йоги, занять танцями.

WP_20151205_13_18_54_Pro

Після навчання майбутні майстрині смакували чаєм із солодощами.

WP_20151205_12_35_14_Pro

Проект «Українська миротворча школа» реалізується коаліцією громадських організацій за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні.